23/08/2019
Ελλάδα | Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 - 19:52

Ορκίστηκε βουλευτής ο Κουίκ

Θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι το τέλος της συνταγματικής θητείας της * Φραστικό επεισόδιο με Δημήτρη Καμμένο

Ο αντικαταστάτης του Θανάση Παπαχριστόπουλου, που παραιτήθηκε από βουλευτής ύστερα από τη διαγραφή του από τους ΑΝ.ΕΛ., είναι ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ορκίστηκε τη Δευτέρα (11/2) στη Βουλή.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, που είναι ανεξάρτητος βουλευτής μετά την απομάκρυνσή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έστειλε και επιστολή, δηλώνοντας την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι το τέλος της συνταγματικής θητείας της.

Αναλυτικά, αυτή αναφέρει τα εξής: «Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάσει το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό τους τον Δεκέμβριο του 2018 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Δηλαδή, ισχύει ότι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και τα επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Μετά την ορκωμοσία του, πάντως, ο Τ. Κουίκ είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον επίσης ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Τ. Κουίκ: ««Έγινες διάσημος (σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες του κατά την ορκωμοσία του στην Ολομέλεια)».

Δ. Καμμένος: «Έπρεπε να παραδώσεις την έδρα».

Τ. Κουίκ: «Ούτε εσύ την παρέδωσες».

Δ. Καμμένος: «Εγώ δεν την παρέδωσα γιατί διεγράφην».

Τ. Κουίκ: «Κι εγώ διαγράφηκα».

Δ. Καμμένος: «Εσύ δεν διαγράφηκες. Εγώ παρέμεινα δεξιός και δεν έγινα Συριζαίος στα γεράματα για μία καρέκλα».

Τ. Κουίκ: «Εσύ όμως έχεις το προνόμιο να πηγαίνεις στο γήπεδο».

Δ. Καμμένος: «Εγώ δεν πούλησα τη Μακεδονία, παρέμεινα δεξιός, γι' αυτό διεγράφην. Είσαι τομάρι».

Μοιραστείτε το: