23/08/2019
Ελλάδα | Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 - 18:29

Χαρίτσης: «Είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν»

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα ακόμα και για διπλές εκλογές τον Μάιο

Άγνωστο παραμένει ακόμα πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Τα σενάρια είναι πολλά, ακόμα και για διπλές εκλογές τον Μάιο, όταν θα γίνουν και της αυτοδιοίκησης. Πάντως, για τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, όποτε και να προκηρυχτούν, το σύστημα είναι έτοιμο για να τα βγάλει σε πέρας.

«Tο υπουργείο Εσωτερικών οφείλει και θα είναι έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός για την ταυτόχρονη διεξαγωγή πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων το Μάιο, μιλώντας στον Real FM. και πρόσθεσε: «Οι εκλογές θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τεχνικά και θεσμικά και θα παρουσιαστεί μία σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες εισάγονται για πρώτη φορά».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας, με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αθρόες ελληνοποιήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Η προσπάθεια που κάνουμε έχει στόχο τη δημιουργία ενός αντικειμενικού, διάφανου συστήματος για την απόδοση ιθαγένειας σε εκείνες τις κατηγορίες συμπολιτών μας, που, βάσει του Συντάγματος και του νόμου, το δικαιούνται και όχι φυσικά τις αθρόες «ελληνοποιήσεις», όπως ισχυρίζονται κάποιοι».

Για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο Χαρίτσης συνέστησε: «Μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με αυτό το ακανθώδες ζήτημα, από τη στιγμή, μάλιστα, που αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει το θέμα, μετά το 2001, οπότε και δόθηκε συνταγματικά η δυνατότητα για κάτι τέτοιο».

Τέλος, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «με διαρροές στον Τύπο και ανακοινώσεις, επιχείρησε να προεξοφλήσει το περιεχόμενο της νομοθετικής πρότασης του υπουργείου, την ώρα που οι εργασίες της διακομματικής επιτροπής με τη συμμετοχή επιστημόνων εγνωσμένου κύρους βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να εκπονηθεί το πόρισμα, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της νομοθετικής ρύθμισης».

Μοιραστείτε το: