20/07/2019
Ελλάδα | Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 - 14:56

Παραμένει απαισιόδοξος για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Ο αρχηγός της Ν.Δ. φοβάται ότι στο τέλος θα μείνει μόνο το «Μακεδονία» στην ονομασία * Επίσκεψη στη Σιάτιστα

Στη Σιάτιστα Κοζάνης, όπου ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης ,πολέμησε στο πλευρό των εθελοντών Κρητών για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό το 1912, βρέθηκε την Κυριακή (10/2) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Από εκεί εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας κατά συνάντησή του με τον δήμαρχο Βοΐου, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, ότι πρόκειται για μια «κακή συμφωνία», που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και φοβάται ότι στο τέλος θα μείνει μόνο το «Μακεδονία» στο όνομα.

«Θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων. Σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία», είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία της επίσκεψής του, στέλνοντας και μήνυμα ενότητας: «Η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά αυτή την περίοδο της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια».

Αργότερα, έγραψε στο Twitter: «Επισκέφθηκα τη Σιάτιστα Κοζάνης, για την απελευθέρωση της οποίας πολέμησε και ο παππούς μου, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το σώμα εθελοντών Κρήτης. Με συνδέουν πολλά με αυτά τα μέρη και αισθάνομαι δυνατά την ευθύνη που έχω να υπερασπιστώ τις αξίες και τις ευαισθησίες των Μακεδόνων».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα προς τιμήν των Πεσόντων Κρητών εθελοντών στη μάχη της Σιάτιστας.

Λίγο αργότερα δέχθηκε ως δώρο από τον λαογράφο και ιστορικό της περιοχής, Αναστάσιο Ζάρδα, το βιβλίο με το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης και τη συμβολή του εκστρατευτικού σώματος των Κρητών, ενώ του αφιέρωσε και μια μαντινάδα.

Μοιραστείτε το: