20/07/2019
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 - 17:56

Τιμήθηκε για το «The favourite» ο μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης (pic)

Από την αντίστοιχη Αμερικανική Ένωση * Συγχαρητήρια από το Υπουργείο Πολιτισμού

Κι ενώ η μέρα της φετινής απονομής των βραβείων Όσκαρ πλησιάζει, το «The favourite», που έχει 10 υποψηφιότητες, συνεχίζει να μαζεύει βραβεία!

Αυτή τη φορά, ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, μοντέρ της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο από την Αμερικανική Ένωση Μοντέρ.

Ο Μαυροψαρίδης είναι επί 15 χρόνια συνεργάτης του Έλληνα σκηνοθέτη και είναι και αυτός υποψήφιος για Όσκαρ στις τεχνικές κατηγορίες.

Είναι απόφοιτος του London Film School. Στην Ελλάδα έχει βραβευθεί για το μοντάζ των ταινιών μικρού μήκους «Κοινό-Στόχος» (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1988) και «Half-Board Heaven» (Ionian Digital Film Festival 2013) καθώς και για τις μεγάλου μήκους «Σκιάχτρα» (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1984) και «Πολίτικη Κουζίνα» (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Κρατικό βραβείο Μοντάζ 2003). Επίσης έχει βραβευθεί με το βραβείο Μοντάζ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τις ταινίες «Κυνόδοντας» (2009) και «Ο Εχθρός μου» (2013).

Όλες οι ταινίες τις οποίες έχει υπογράψει ως μοντέρ έχουν σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές στα μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ (Βενετίας, Καννών): «Μ’ Αγαπάς», «Hardcore», «Κινέττα», «Κυνόδοντας» και «Άλπεις»

Το υπουργείο Πολιτισμού τον συνεχάρη για την επιτυχία του, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του: «Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συγχαίρει τον Γιώργο Μαυροψαρίδη για το βραβείο που του απένειμε η Αμερικανική Ένωση Μοντέρ για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “Η Ευνοούμενη” (The Favourite).

Ο Γ. Μαυροψαρίδης, έμπειρος μοντέρ και εδώ και 15 χρόνια συνεργάτης του Γ. Λάνθιμου, είναι ο πρώτος Έλληνας μοντέρ που διεκδικεί Όσκαρ.

Η τελική απονομής των βραβείων είναι στις 24 Φεβρουαρίου και ο Γιώργος Λάνθιμος με τους συνεργάτες του είναι υποψήφιοι για 10 χρυσά αγαλματίδια».

Όπως και ο Λάνθιμος, ο Μαυροψαρίδης συμμετείχε στο επίσημο δείπνο των υποψηφίων για τα Όσκαρ και πόζαρε στη σχετική φωτογραφία (σ.σ. όρθιος αριστερά από το χρυσό αγαλματίδιο, ενώ τρεις σειρές πίσω τρίτος από αριστερά είναι και ο σκηνοθέτης).

Μοιραστείτε το: