26/06/2019
Ελλάδα | Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 - 16:32

Ήττα για τον Καμμένο στην Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ.

Δεν πέρασε η πρόταση του προέδρου για απόσυρση των υπουργών του κόμματος από την κυβέρνηση * Διακόπηκε η συνεδρίαση

Δύσκολα τα πράγματα και στα... ενδότερα για τον Πάνο Καμμένο. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ζήτησε την Παρασκευή (11/1) στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Ομάδας του κόμματος εξουσιοδότηση ώστε να αποσύρει τους βουλευτές του από την κυβέρνηση και να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να μην τους ξανατοποθετήσει στις θέσεις τους.

Παρόλα αυτά, μόλις δύο βουλευτές το δέχθηκαν, με την πρότασή του, συνεπώς, να μην περνάει και τη συνεδρίαση να διακόπτεται.

«Ζητώ εξουσιοδότηση να πάω στον Τσίπρα να του ζητήσω να αποσύρει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και να μην τους ξανατοποθετήσει στις θέσεις τους.

Δεν θέλω να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα την δώσουν κάποιοι άλλοι, όμως δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, μόνοι οι Μαρία Κόλλια Τσαρούχα και Κώστας Κατσίκης ήταν μαζί του, με τους Κώστα Ζουράρι, Βασίλη Κόκκαλη, Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη να την αρνούνται.

Όπως του είπαν χαρακτηριστικά δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή την απόφαση εφόσον απουσιάζουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτός και αν έχουν διαγραφεί και δεν το γνωρίζουμε».

Μάλιστα, παρά τις πιέσεις, ο Κόκκαλης αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το αν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να το κάνει από τη στιγμή που δεν είναι παρόντες όλοι οι υπουργοί, δηλαδή η Ελενα Κουντουρά, ο Τέρενς Κουίκ και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

Αντίθετα, δεν πίεσε τους Ζουράρι και Παπαχριστόπουλο, αφού θεωρεί δεδομένο ότι θα ψηφίσουν υπέρ.

Μάλιστα, εξήγησε ότι καλεί επανειλημμένως στο τηλέφωνο την Κουντουρά, αλλά εκείνη δεν απαντά.

Μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του κόμματος έγραψε στο Twitter: «Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό».

Μοιραστείτε το: