26/06/2019
Ελλάδα | Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 - 17:16

Ο Καμμένος αποχαιρέτησε τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων

Ετοιμος να παραιτηθεί εμφανίζεται ο Πρόεδρος τον Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει από το αξίωμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα, έστειλ μήνυμα σε φίλους και αντιπάλους ότι εννοεί την προειδοποίησή του πως θα παραιτηθεί όταν η Συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων.

Η συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων για τη μετονομασία της γειτονικής χώρας σε Βόρεια Μακεδονία (εφ'όσον βρεθεί η πλειοψηφία των 80 βουλευτών και ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια) αναμένεται να εισαχθεί προς έγκριση στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2019, όπως είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην Έλλη Στάη.

Τι έγινε στο Πεντάγωνο

Το πρωί της Πέμπτης (10/1) στο Πεντάγωνο συνεδρίασε το Συμβούλιο Άμυνας υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και με την συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη, του αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή, του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου και του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας ο Πάνος Καμμένος αποχαιρέτησε τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων αφήνοντας να εννοηθεί πως -αν όχι στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την Παρασκευή (11/1), πάντως σίγουρα τα επόμενα 24ωρα- είναι έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Προφανώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα αν πρόκειται για ακόμη έναν ελιγμό του κ. Καμμένου, ούτε αν ο αποχαιρετισμός στους αρχηγούς είναι ένας έμμεσος τρόπος για να ασκήσει πίεση στον πολιτικό συνοδοιπόρο του και πρόεδρο της κυβέρνησης με σκοπό να αντλήσει τα μεγαλύτερα δυνατά πολιτικά οφέλη.

Μοιραστείτε το: