26/06/2019
Κόσμος | Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 - 01:05

Άκουσε «όχι» από τους Δημοκρατικούς για το τείχος και έφυγε ο Τραμπ...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για απόλυτο χάσιμο χρόνου

Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε η συνάντηση που είχε την Τετάρτη (9/1) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τους Δημοκρατικούς βουλευτές σχετικά με το τείχος που έχει προτείνει να χτιστεί στα νότια σύνορα της χώρας.

Οι βουλευτές των Δημοκρατικών τόνισαν ότι δεν θα το χρηματοδοτήσουν και ο Αμερικανός πρόεδρος, φανερά θυμωμένος, έδωσε άμεσο τέλος στο ραντεβού.

«Ρώτησε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι “θα συμφωνήσετε με το τείχος μου;” Εκείνη απάντησε όχι. Και αμέσως σηκώθηκε και είπε “τότε δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε” και αποχώρησε. Ξανά είδαμε μια έκρηξη θυμού επειδή δεν μπόρεσε να επιβάλει την άποψή του», δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Ο ίδιος ο Τραμπ, μέσω twitter, έκανε λόγο για «ένα απόλυτο χάσιμο χρόνου», ενώ πρόσθεσε: «Ρώτησα τι θα συμβεί σε 30 μέρες αν γρήγορα επαναφέρω τη λειτουργία, πρόκειται να εγκρίνετε την ασφάλεια των συνόρων, που περιλαμβάνει ένα τείχος ή ένα τείχος από χάλυβα; Η Νάνσι είπε όχι. Είπα χαίρετε, τίποτα άλλο δεν έχει αποτέλεσμα».

Μοιραστείτε το: