18/06/2019
Ομάδες | Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 - 16:41

Ζήτησε αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ματς με την Προοδευτική ο Εθνικός

Οι δύο ομάδες κοντράρονται την Κυριακή (13/1)

Ένα μεγάλο ντέρμπι για τον 5ο όμιλο της Γ' Εθνικής διεξάγεται την Κυριακή (13/1), με την Προοδευτική να υποδέχεται τον Εθνικό.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τετάρτη (9/1) οι Πειραιώτες, γνωστοποίησαν ότι ζήτησαν εισιτήρια για την εν λόγω αναμέτρηση ωστόσο η Αστυνομία δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους υπό των φόβο επεισοδίων.

Παράλληλα, αιτήθηκε αυξημένα μέτρα ασφαλείας με συνοδεία αστυνομικής δύναμης κατά την μετάβαση της αποστολής της ομάδας στο γήπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Διοίκηση του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. ενημέρωνει πως ενόψει του εκτός έδρας αγώνα της ερχόμενης Κυριακής 13/1/2019 απέναντι στην Προοδευτική, προέβη σε:

α) Αίτημα διάθεσης εισιτηρίων προς τη γηπεδούχο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φίλοι της ομάδας καθώς και,

β) Αίτημα για τη λήψη ιδιαίτερα αυξημένων αστυνομικών μέτρων προστασίας των φιλάθλων της αλλά και της αποστολής της ομάδας. Σχετικά με τη διάθεση εισιτηρίων το αίτημα αρχικά έγινε δεκτό από την Προοδευτική και εν συνεχεία και από την ΕΠΟ, όχι όμως και από την Ελληνική Αστυνομία και την Δ.Ε.Α.Β. (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας) κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Όπως χαρακτηριστικά επικαλείται η Ελληνική Αστυνομία “για λόγους ασφαλείας καθώς και λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στον αντίστοιχο περσινό αγώνα”, θα εισηγηθεί προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού την “απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων” καθώς και την “απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας”.

Παράλληλα, σχετικά με το αίτημα λήψης αυξημένων αστυνομικών μέτρων, αποφασίστηκε να διατεθούν δυνάμεις/μέσα συνοδείας καθ' όλες τις μετακινήσεις της αποστολής της ομάδας από και προς το γήπεδο Νίκαιας καθώς και καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής της στο γήπεδο.

Κατόπιν των εισηγήσεων αυτών εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης του Υφυπουργού σχετικά με τα παραπάνω αιτήματα της ομάδας μας».

Μοιραστείτε το: