17/09/2019
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 - 15:23

Βραβείο «Καλύτερης Ταινίας» για το «Holy Boom» της Λάφη στη Σαραγόσα (video)

Σπουδαία διάκριση για την ελληνοαλβανική συμπαραγωγή στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της ισπανικής πόλης

Κέρδισε τους κριτικούς και ξεχώρισε. Σπουδαία διάκριση για το «Holy Boom» της Μαρίας Λάφη στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαραγόσα, καθώς κατέκτησε το βραβείο «Καλύτερης Ταινίας».

Όπως τόνισε η κριτική επιτροπή «η εμπνευσμένη σκηνοθεσία της Μαρίας Λάφη και το όραμά της για μια σύγχρονη πολυπολιτισμική Ευρώπη, αποτυπώνονται μέσα από τους αυστηρώς καθορισμένους και σπουδαία ερμηνευμένους χαρακτήρες της ιστορία της».

Η υπόθεση της ταινίας, η οποία είναι ελληνοαλβανική συμπαραγωγή, εκτυλίσσεται σε μια υποβαθμισμένη αστική περιοχή της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας του χριστιανικού Πάσχα.

Η ζωή τεσσάρων ανθρώπων αλλάζει δραματικά όταν τη νύχτα της Κυριακής των Βαΐων ο δεκαεπτάχρονος Ιγκέ ανατινάζει το ταχυδρομικό κουτί της γειτονιάς.

Η έκρηξη πυροδοτεί την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών επιβίωσης. Η καταστροφή των LSD της Λένας και του Μανού, των έγγραφων της Άντια, καθώς και του γράμματος του χαμένου παιδιού της Θάλειας θα σπρώξει τους ήρωες στα άκρα.

Πρωταγωνιστούν η Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, ο Σαμουήλ Ακίνολα, η Νένα Μεντή, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Luli Bitri, η Βάσω Καβαλιεράτου, ο Μελέτης Γεωργιάδης και ο Λάερτης Μαλκότσης.

Μοιραστείτε το: