06/06/2020
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013 - 21:56

Διπρόσωπος ο Απόλλων (video)

ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΟΙ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ» ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ 5-1 ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ * ΑΠΟ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΜΠΑΡΚΟΓΛΟΥ, ΚΟΡΜΠΟΣ...

Όλα έδειχναν μια χαλαρή προπόνηση για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», αλλά τελικά δεν ήταν… Και μπορεί το τελικό 5-1 του Απόλλωνα επί του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας να μην αφήνει περιθώρια για πολλά πολλά, αλλά το ματς είχε δύο όψεις για τους «κυανόλευκους».

Μία καλή στο α’ ημίχρονο, στο οποίο η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε διάθεση και ήταν σοβαρή, και μία κακή στο δεύτερο 45λεπτο, όταν χαλάρωσε και μπλοκαρίστηκε, μην μπορώντας να πατήσει περισσότερες από δύο φορές μέσα στην αντίπαλη περιοχή… Και όλα αυτά με δεδομένες τις απαιτήσεις που έχεις όταν ο αντίπαλός σου είναι μια ομάδα δύο κατηγορίες πιο κάτω...

Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, ο Απόλλων ήταν διπρόσωπος, αλλά υπάρχουν δικαιολογίες για την εικόνα του δεύτερου μισού, μετά το άνετο 0-4 του πρώτου, με τα γκολ των Μπάρκογλου (6’, 20’), Αλβάρεζ (22’) και Κόρμπου (31’). Η κυριότερη ήταν ο εκνευρισμός που προκάλεσε στους «κυανόλευκους» ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας με τα δυνατά (και άτσαλα σε ορισμένες περιπτώσεις) μαρκαρίσματα, θέλοντας να «φρενάρει» την εκ Σμύρνης ιστορική ομάδα… Από την άλλη, βέβαια, μέτρησε και η κούραση, καθώς, κακά τα ψέματα, οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα έχουν πλέον… τεντώσει από τη σκληρή προετοιμασία, η οποία διανύει στο βουνό την τρίτη εβδομάδα.

Έτσι, η καλή κυκλοφορία, η κατοχή και οι πολλές πλαγιοκοπήσεις του πρώτου ημιχρόνου έδωσαν τη θέση τους σε λάθη (σε όλες τις γραμμές) και ημιτελείς προσπάθειες στο δεύτερο, απέναντι σε μια ερασιτεχνική ομάδα, η οποία τη νέα σεζόν θα μετέχει στη Γ’ Εθνική…

Όλα αυτά υποχρέωσαν τον Αλέκο Βοσνιάδη να σηκωθεί πολλές φορές από τον πάγκο και να φωνάξει στους «κυανόλευκους», ειδικά όταν μάλιστα το… έργο φάνηκε από νωρίς με το άμεσο -με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου- γκολ της τιμής των γηπεδούχων με τον Νάκα (ΦΩΤΟ 3 με τον αριθμό 9). Βέβαια, στο 70’ ήρθε το δεύτερο προσωπικό γκολ του Κόρμπου, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 5-1 υπέρ του Απόλλωνα, για να… γλυκάνει κάπως την άσχημη παρουσία των νικητών στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Όσο για το σχήμα ανάγκης του Απόλλωνα στο εν λόγω φιλικό ελέω της ίωσης που «χτύπησε» αρκετούς «κυανόλευκους», στα αξιοσημείωτα είναι η παρουσία του Κόρμπου σε ρόλο επιτελικού μέσου - δεύτερου επιθετικού (ενίοτε) είτε πίσω από τον Μπάρκογλου στο α’ ημίχρονο είτε του Φαρινόλα στο β’, που πέρασε σέντερ φορ…

Από εκεί και πέρα, στους διακριθέντες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» για τη διάθεσή τους συμπεριλαμβάνονται οι Κόρμπος, Μπάρκογλου, Φαρινόλα (στο α’ ημίχρονο έκανε πάρτι στη δεξιά πτέρυγα), Αλβάρεζ και Ντούνης (από τους λίγους σοβαρούς και τακτικά σωστούς στο δεύτερο ημίχρονο).

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (Αποστόλης Στύλος): Σακελλαρίδης, Τασίδης, Παυλίδης, Κλιάνης, Γελαδάρης, Τζιαμάς, Τσιαμπίρας, Πανανός, Νάκας, Ευαγγελόπουλος, Τρικαλόπουλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιήθηκαν και οι: Τσιάμης, Τζίμας, Λάλας, Γουδάρης, Λαγιώτης, Παγγέας, Καπασακαλίδης, Ρένος, Τσαγκαράκης, Κοτσιαρίδης, Μακράκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αθανασίου, Χατζηζήσης (46’ Δημογιάννης), Παντελιάδης (46’ Αργυρόπουλος), Ζουέλα, Σιγάλας, Αλβάρεζ (46’ Ντούνης), Τσοκάνης (46’ Τσεμπερίδης), Φαρινόλα, Τσιλιγκίρης (46’ Μπέντας), Κόρμπος, Μπάρκογλου (46’ Μίνγκας).

KAI TO BINTEO  (η είσοδος των ομάδων και τα τέσσερα πρώτα γκολ του Απόλλωνα)

Μοιραστείτε το: