23/04/2019
Ελλάδα | Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 - 15:53

Τσίπρας σε Ν.Δ.: «Με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε και τη μη περικοπή των συντάξεων»

Όσα είπε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός για την επιστροφή των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων

Προς ψήφιση στη Βουλή ήρθε την Πέμπτη (8/11) το μέτρο της επιστροφής των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναγκαστεί να ψηφίσει με βαριά καρδιά και τη μη περικοπή των συντάξεων.

«Μας είπατε ότι δεν θα κλείσουμε τις αξιολογήσεις, πως θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, πως θα κόψουμε συντάξεις, ότι έχουμε υπογράψει 4ο μνημόνιο. Ε λοιπόν αποφασίσαμε σήμερα να ξεκινήσουμε να φέρνουμε ένα προς ένα τα μέτρα του 4ου μνημονίου που αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη και τους βουλευτές της Ν.Δ.

Πρώτο μέτρο του 4ου μνημονίου είναι η επιστροφή αναδρομικών. Έρχονται κι άλλα. Είναι όλα όσα εξήγγειλα στην ΔΕΘ και θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι και θα λέτε “ναι σε όλα”. Με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων, που εμείς καταφέραμε», ανέφερε αρχικά ο αρχηγός της κυβέρνησης.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα είμαστε εδώ στην πρώτη - συμβολική συνεδρίαση - μιας σειράς που θα ακολουθήσουν οι οποίες θα περιλαμβάνουν θετικές νομοθετικές παρεμβάσεις που μπορούμε να υλοποιήσουμε. Ένα μέρος της αντιπολίτευσης το αμφισβητεί. Κατανοώ την αμηχανία σας. Κουτσουρέψατε μισθούς και συντάξεις και δεν εναρμονιστήκατε με αποφάσεις των δικαστηρίων. Εμείς αποκαθιστούμε τις αδικίες και μας κουνάτε δάχτυλο. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Η αμηχανία προέρχεται από το στρατηγικό σας έλλειμμα. Το αφήγημά σας στερείται συνοχής και στρατηγικού στόχου για την πορεία χώρας.

Ο λόγος που κάνουμε αυτή την πολιτική επιλογή είναι διότι αυτά τα τρία χρόνια ξαναστήσαμε τη χώρα στα πόδια της και σταματήσαμε τη ρεμούλα, τη φοροασυλία, νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά και καταφέραμε ένα μικρό θαύμα. Εκεί που απέτυχαν δύο κυβερνήσεις πετυχαίνουμε εμείς σήμερα.

Τι θα κάνετε από εδώ και στο εξής χωρίς καταστροφολογία; Κάποιοι από εσάς θα προσχωρήσουν στην παραδοξολογία. Βλέπω το τελευταίο διάστημα στελέχη όπως ο κ. Βορίδης να επιδίδεται σε παραδοξολογίες. Του προτείνω να πάρει εκπομπή στην τηλεόραση όπως ο Γεωργιάδης και να μιλά με τους άλλους γραφικούς για τα Νεφελίμ».

Μοιραστείτε το: