27/06/2019
ΑΕΛ | Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 - 11:42

ΠΑΕ ΑΕΛ: «Προσχεδιασμένες ενέργειες που αμαύρωσαν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Η επιστολή των «βυσσινί» σε ΕΠΟ και ΚΕΔ για τη διαγραφή των Λάμπρου, Απτόσογλου, Γιαννίκου και Φωτιάδη

Αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους είναι η ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία στο ματς με την Ξάνθη και απαιτούν να ληφθούν αυστηρά μέτρα.

Οι Λαρισαίοι ζήτησαν επίσημα τη διαγραφή όλου τους διαιτητικού τιμ του ματς από τους πίνακες και την Πέμπτη (11/10) δημοσιοποίησαν την επιστολή που έστειλαν σε ΕΠΟ και ΚΕΔ.

Σε αυτή αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «εν λόγω διαιτητές με απαράδεκτες, πρωτοφανείς και προσχεδιασμένες ενέργειες κατάφεραν να αμαυρώσουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής διαιτησίας παγκοσμίως» και τονίζουν ότι θα ήταν παράλογο και... ύποπτο να μην διαγραφούν.

Αναλυτικά η επιστολή: «Λάρισα, 11/10/2018

Αρ. Πρωτ.: 909

Προς :   Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία / Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας

Υ/Ο:       Προέδρου κ. Γραμμένου / Επικεφαλής ΚΕΔ κ. Περέιρα / Επιτετραμμένου FIFA– UEFAκ. Φούσεκ

Θέμα:    ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΟ ΞΑΝΘΗ – ΑΕΛ ΣΙΣ 8/10/2018

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα κι έπειτα από τρεις ημέρες όπου το θέμα της διαιτησίας του αγώνα της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SuperLeague 2018-2019 ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη – ΠΑΕ ΑΕΛ που διεξήχθη στο XanthiArenaστις 8/10/2018 κυριαρχεί στα ΜΜΕ (εφημερίδες, ιστοσελίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς) αιτούμαστε την οριστική διαγραφή των τεσσάρων διαιτητών του εν λόγω αγώνα από τους πίνακες διαιτητών και βοηθών διαιτητών.

Οι εν λόγω διαιτητές με απαράδεκτες, πρωτοφανής και προσχεδιασμένες ενέργειες κατάφεραν να αμαυρώσουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής διαιτησίας παγκοσμίως.

Επειδή κατέστρεψαν σκοπίμως την ΑΕΛ, ευεργέτησαν σκοπίμως την Ξάνθη και αλλοίωσαν τον βαθμολογικό πίνακα.

Επειδή είναι πρόσφατες οι διαγραφές των βοηθών διαιτητών των αγώνων Πανιωνίου - ΠΑΟΚ Καμπούρη και Πανιωνίου - Ολυμπιακού Σπυρόπουλου, στους οποίους επεβλήθη αυτή η ποινή για λανθασμένη υπόδειξη ενός οφσάιντ σε κάθε αγώνα και όχι για τα διαιτητικά εγκλήματα της συμμορίας των 4 εις βάρος της ΑΕΛ στο παιχνίδι με την Ξάνθη, όχι σε μία φάση αλλά επί 90 λεπτά.

Επειδή θα είναι παράλογο και θα δημιουργήσει διαφορές σκέψεις η μη διαγραφή τους εκθέτοντας και την ΚΕΔ και τη ΕΠΟ, αφού ο καθένας θα μπορεί να σκεφτεί ότι ο διαιτητής ό,τι έκανε, το έκανε με την εκ των πρότερων συγκάλυψη από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Επειδή η όλη συμπεριφορά της εν λόγω τετράδας των διαιτητών αποτελεί ακραία δυσφήμηση για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Αιτούμαστε την άμεση και οριστική διαγραφή των από την ΚΕΔ ορισμένων διαιτητών του αγώνα ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη – ΠΑΕ ΑΕΛ που διεξήχθη στις 8/10/2018 στο XanthiArenaστα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SuperLeague 2018-2019, ήτοι την άμεση και οριστική διαγραφή από τους πίνακες διαιτητών και βοηθών διαιτητών της ΕΠΟ των:

1. Πρώτου διαιτητή - Λάμπρου Γεώργιου (Ευβοίας)

2. Πρώτου βοηθού διαιτητή –Απτόσογλου Ιορδάνη (Αθηνών)

3. Δευτέρου βοηθού διαιτητή – Γιαννίκου Γεώργιου (Πειραιά)

4. Τέταρτου διαιτητή – Φωτιάδη Φώτιου (Καστοριάς)

Για την ΠΑΕ ΑΕΛ».

Μοιραστείτε το: