27/06/2019
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 - 15:27

Άλλη μια ιδιαίτερη ψηφιακή παράσταση για μικρούς και μεγάλους στο Πλανητάριο (video)

H «Lucia: Το μυστικό των πεφταστεριών» απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν άλλη μια ιδιαίτερη ψηφιακή παράσταση έχουν όσοι επισκεφθούν το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Πρόκειται για την ψηφιακή παράσταση με τίτλο: «Lucia: Το μυστικό των πεφταστεριών», η οποία αποτελεί τη συνέχεια της ψηφιακής παράστασης «Polaris. Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας», που προβλήθηκε την προηγούμενη περίοδο στο Πλανητάριο με ιδιαίτερη επιτυχία.

Πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι, ο Τζέιμς Χειμέριος, ο ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο, και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ο φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο.

Οι δυο τους συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Διάστημα πάνω στο αυτοσχέδιο διαστημόπλοιό τους, το Polaris.

Χτυπημένοι από έναν μετεωρίτη, θα καταπέσουν στους πρόποδες μιας προκολομβιανής πυραμίδας και θα συναντήσουν τη Λουτσία, ένα κολιμπρί... που λατρεύει τα βράχια.

Αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες και γι’ αυτό ταξιδεύουν ως το φεγγάρι κι από εκεί ως τη ζώνη των αστεροειδών, ώσπου τελικά καταλήγουν στον πυρήνα ενός κομήτη. Υποθέσεις, παρατηρήσεις και ανάλυση θα τους βοηθήσουν να βρουν τις απαντήσεις που αναζητούν και να επιστρέψουν με επιτυχία πίσω στη Γη!

Μια συναρπαστική ιστορία που συνδυάζει τη γνώση με πλούσια και εντυπωσιακά γραφικά εφέ.

Η νέα αυτή παράσταση θα προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο για όλη τη χειμερινή περίοδο και ως το καλοκαίρι του 2019.

Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση, ενώ και οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα όλων των προβολών και ΕΔΩ πληροφορίες για τα εισιτήρια.

 

Μοιραστείτε το: