17/07/2019
Ελλάδα | Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 - 22:54

Κόντρα Ν.Δ. και κυβέρνησης για την περικοπή των συντάξεων

Για μισόλογα Τσίπρα λένε στην Πειραιώς * Πώς απάντησαν πηγές του Μαξίμου

Το θέμα της περικοπής των συντάξεων εντός του 2019 έφερε την Πέμπτη (13/9) άλλη μία ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

Αρχικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι απαντά με μισόλογα για το τι θα συμβεί στην εν λόγω υπόθεση, για να απαντήσουν κυβερνητικές πηγές ότι στη Ν.Δ. εύχονται να εφαρμοστούν οι περικοπές.

«Ο κ. Τσίπρας άφησε και πάλι μισόλογα για το αν θα κόψει τις συντάξεις που ο ίδιος ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε.

Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το αν θα κοπούν οι συντάξεις. Μέχρι να πάρει το πράσινο φως -όπως του ευχόμαστε- ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδος να μην μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ από πλευράς Μαξίμου ειπώθηκαν τα εξής: «Η Ν.Δ. έχει στηρίξει όλη της την πολιτική ύπαρξη στη βαθιά της επιθυμία να εφαρμοστεί η εμμονή του ΔΝΤ και να περικοπούν οι συντάξεις. Τόσο για να κατηγορεί την κυβέρνηση όσο και γιατί αυτό είναι μέρος του προγράμματος Πινοσέτ που έχει αντιγράψει ο κ. Μητσοτάκης και επιθυμεί να εφαρμόσει στην Ελλάδα.

Λυπούμαστε, αλλά θα τους διαψεύσουμε διπλά, τόσο στην κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019 όσο και στις επόμενες εκλογές, που θα στείλουν τους νοσταλγούς του ΔΝΤ και του Πινοσέτ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Μοιραστείτε το: