29/05/2020
Ελλάδα | Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 - 18:07

Αποκάλυψη για την ασυνεννοησία της Πυροσβεστικής στη φονική φωτιά του Ματιού...

Έμπειρος ταξίαρχος ενημέρωσε εγκαίρως ότι η πυρκαγιά πήγαινε από Νέο Βουτζά προς Λεωφόρο Μαραθώνος, αλλά στο Κέντρο Επιχειρήσεων είχαν λανθασμένη εικόνα για το πού κινούνται οι φλόγες

Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και στη δημοσιότητα έρχονται νέα στοιχεία, που αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη συνεννόησης των αρχών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» την Κυριακή (19/8), ο συντονιστής της πυροσβεστικής, που είναι ταξίαρχος με τεράστια εμπειρία σε δασικές πυρκαγιές και με πολυετή θητεία στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, πετώντας με ελικόπτερο είχε ενημερώσει από τις 17.40 της 23ης Ιουλίου το Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι ότι το πύρινο μέτωπο πλησιάζει στον Νέο Βουτζά και έχει σταθερή καθοδική κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Ωστόσο, από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής η προσοχή είχε δοθεί στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών προς την κατεύθυνση από την Καλλιτεχνούπολη προς τη Διώνη, σε μια εικόνα της εξέλιξης της πυρκαγιάς εντελώς λανθασμένη.

Έτσι, το κακό δεν άργησε να γίνει και η ασυνεννοησία των υπευθύνων αποδείχθηκε μοιραία για τους 96 έως τώρα καταγεγραμμένους νεκρούς.

Μοιραστείτε το: