21/02/2019
Κόσμος | Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 - 13:55

Έσωσε τα παιδιά από τη σπηλιά, έμαθε ότι πέθανε ο πατέρας του

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για Αυστραλό γιατρό που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη

Έσωσε 12 παιδιά και τον προπονητή τους την ώρα που ο πατέρας του άφηνε την τελευταία του πνοή...

Η μοίρα έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι σε Αυστραλό γιατρό που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης της εγκλωβισμένης ποδοσφαιρικής ομάδας στη σπηλιά της Ταϊλάνδης.

Ο Ρίτσαρντ Χάρις, διακεκριμένος γιατρός και δύτης, λέγεται ότι ήταν ο τελευταίος που βγήκε από το πλημμυρισμένο σπήλαιο την Τρίτη (10/7).

Παρόλα αυτά, μόλις βγήκε τον περίμενε μια δυσάρεστη είδηση, καθώς πληροφορήθηκε ότι ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή.

Ο διακεκριμένος γιατρός είχε αποφασίσει να ματαιώσει τις διακοπές του, καθώς, ως γνώστης των σπηλαίων, προτάθηκε για να βοηθήσει.

Έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του και ήταν αυτός που καθόρισε τη σειρά με την οποία θα έβγαιναν τα παιδιά.

Δεν έφυγε λεπτό από κοντά τους, αλλά η μοίρα τον «χτύπησε» άσχημα.

«Με μεγάλη μου λύπη επιβεβαιώνω ότι ο πατέρας του Χάρι πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά την επιτυχή διάσωση (των παιδιών και του προπονητή τους) στη Ταϊλάνδη.

Μίλησα με τον Χάρι. Αυτή είναι σαφώς μια περίοδος θλιβερή για την οικογένεια Χάρις, μεγεθυμένη από τις σωματικές και ψυχικές απαιτήσεις της εξαιρετικά σύνθετης αλλά τελικώς επιτυχημένης επιχείρησης διάσωσης αυτής της εβδομάδας», δήλωσε ο Άντριου Πίαρς, ο επικεφαλής της υπηρεσίας παροχής ιατρικής βοήθειας SAAS MedSTAR, όπου εργάζεται ο Χάρις.

Ο διακεκριμένος γιατρός είναι μέρος της ομάδας των Αυστραλών που βοήθησαν στην τεράστια επιχείρηση, με την κυβέρνηση της χώρας να σχεδιάζει να τιμήσει τους συμπατριώτες της για την προσφορά τους.

 

Μοιραστείτε το: