21/02/2019
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 - 17:12

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και στους αρχαιολογικούς χώρους

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική λειτουργία σε συγκεκριμένους τόπους και μουσεία

Με ηλεκτρονικό εισιτήριο θα επισκέπτονται και τους αρχαιολογικούς χώρους οι ενδιαφερόμενοι.

Όπως ενημέρωσε τη Δευτέρα (9/7) το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εγκατάσταση και η πιλοτική λειτουργία του νέου συστήματος στους χώρους και τα μουσεία που συμμετείχαν στην αρχική φάση του έργου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την Ακρόπολη και αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου.

Αναλυτικά η ενημέρωση: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στο έργο της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και ξεκίνησε η λειτουργία του νέου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-Ticketing) και ελέγχου πρόσβασης επισκεπτών (access control) στους προβλεπόμενους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της αρχικής φάσης του έργου (Ακρόπολη και αρχαιολογικοί χώροι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, Κνωσός και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης). Το σύστημα έχει δοκιμαστεί πιλοτικά και αντεπεξέλθει επιτυχώς σε πραγματικές συνθήκες υψηλής επισκεψιμότητας σε όλους τους χώρους.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Το έργο υλοποιείται με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών».

Μοιραστείτε το: