21/02/2019
Ελλάδα | Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 - 14:48

Τέρενς Κουίκ: «Δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση»

Μαζί μέχρι τέλους με τον Αλέξη Τσίπρα

Για το αύριο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση θα μείνει ενωμένη μέχρι τέλους.

«Κανείς δεν θα ρίξει καμιά κυβέρνηση» δήλωσε στην ΕΡΤ, τη Δευτέρα (25/6) και πρόσθεσε: «Μαζί μέχρι το τέλος με τον Αλέξη». 

Αναφορικά με τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ., που αποχώρησαν, εκτός του Δημήτρη Καμμένου, όπου διεγράφη, ο Κουίκ τόνισε πως κάποιοι έφυγαν για τις δικές τους πολιτικές φιλοδοξίες.

«Αυτοί που έφυγαν, δεν τιμώρησαν τους ΑΝ.ΕΛ., αλλά έγιναν συνένοχοι και προσχώρησαν στο μπλοκ εκείνο της Ν.Δ. που θέλει να πέσει η κυβέρνηση για να γυρίσει στην εξουσία και να κουκουλώσει σκάνδαλα και ανομήματα. Ωστόσο εμείς τους περιμένουμε πίσω και μην εκπλαγείτε αν ακούσετε επιστροφές», δήλωσε.

«Δεν αποδέχομαι ότι κάποιοι είναι πιο πατριώτες από εμάς», είπε σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω του Μακεδονικού.

Εντύπωση, ωστόσο, έκανε η δήλωσή του ότι έχει «πάρα πολύ καλές και θετικές παραμέτρους για την Ελλάδα, μας κάνει λιμάνι σταθερότητα  στα Βαλκάνια». «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του Νίκου του Κοτζιά». 

Ανέφερε, δε, πως «όταν κάνεις μια διαπραγμάτευση και η άλλη πλευρά σου πετάει στο τραπέζι ότι «αυτά τα έχεις αποδεχτεί. Τα τετελεσμένα ήταν από προηγούμενες διαδικασίες».

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει προκύψει με τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας τόνισε πως πρέπει να είναι «διακριτοί» και εξέφρασε την άποψη πως «πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός κράτους Εκκλησίας».

Μοιραστείτε το: