20/04/2024
Αρχείο | Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 - 11:42

Προσκυνάτε τον Κριστιάνο!

Ο ειδικός και επί των αναλύσεων αξεπέραστος Φαίδων Κωνσταντουδάκης σας βάζει στην ουσία του Μουντιάλ και σας προετοιμάζει για τη συνέχεια μέσω του ιστορικού «Α-Ω»

Αν ο Ραούλ Έκτορ Κούπερ είχε στην διάθεση του τον Μοχάμεντ Σαλάχ, το αποτέλεσμα Ουρουγουάης - Αιγύπτου 1-0 μάλλον θα ήταν διαφορετικό. Γιατί η ομάδα του επί 86 λεπτά παρόντα Αμρ Ουάρντα ήταν πολύ καλή και είχε τρεις-τέσσερις ευκαιρίες σε σημεία τέτοια της μικρής περιοχής, που ο άσος της Λίβερπουλ θα είχε αξιοποιήσει τουλάχιστο τη μία. Ο Έλληνας γυμναστής της Εθνικής Αιγύπτου, Αντώνης Σαριόγλου την παραμονή του αγώνα διαβεβαίωσε, σε επικοινωνία του προς την ΕΡΤ, ότι ο Σαλάχ είναι έτοιμος. Διαψεύστηκε, προς απογοήτευση των φιλάθλων της ηττηθείσας, αλλά και των πολλών Ελλήνων, που παρακολούθησαν την τηλεοπτική μετάδοση- και δεν ήταν μόνο οι οπαδοί της Λίβερπουλ, προπάντων ήταν, κατά κύριο λόγο, οι φίλοι του Ατρόμητου και μετά οι ΠΑΟΚτσήδες στους οποίους ανήκει ο «22» (φανέλα) Ουάρντα.

Βγηκε ο Ουάρντα στο 82’. Με τον Κούπερ να σκέφτεται περισσότερο την επιπλέον θωράκιση της άμυνας του, δεδομένου, ότι ο Αργεντίνος τεχνικός είχε διακρίνει σωστά, πως η Ουρουγουάη αύξησε την επιθετικότητα της, για να πετύχει το γκολ. Κι από την στιγμή, που οι «ουρανοί» διέθεταν το καλύτερο επιθετικό δίδυμο του Μουντιάλ, τους Σουάρες- Καβάνι, λογικά ο Κούπερ να θέλει να ασφαλίσει κι άλλο τα νώτα του και να κρατήσει, με επικεφαλής τον υπέροχο τερματοφύλακα του, τον 29χρονο Μοχάμεντ Ελ Σεναουί (της Αλ Αχλί του Καίρου), την ισοπαλία.

Γεγονός, ότι κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Κούπερ, πως απέσυρε τον άσο του Ατρόμητου, που υπηρετούσε σε πολύ καλό βαθμό την δεξιά επιθετική πτέρυγα της ομάδας του. Περισσότερο θα υποστηρίξουμε, πως «ήταν να σημειωνόταν το γκολ». Έστω στο 89΄προς 90΄, από φάουλ, που εκτελέστηκε από την δεξιά άκρη και ο 23χρονος αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Χοσέ Χιμένες («2») σηκώθηκε μισό σώμα πιο πάνω από δύο αντιπάλους και με «απόλυτη» κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή της αιγυπτιακής εστίας. «Τόχει αυτό το γκολ» η Ουρουγουάη, από την δουλειά στην προπόνηση, όπως εύστοχα σχολίασε ο περιγραφέας της ΕΡΤ, ο Γιώργος Χαϊκάλης.

Δεν έγινε το 1-0 δύο λεπτά νωρίτερα, όταν πάλι από φάουλ η μπάλα «σταμάτησε» στο δοκάρι της αιγυπτιακής εστίας και στην επιστροφή της δύο-τρεις Ουρουγουανοί δεν μπόρεσαν να τη στείλουν στα δίκτυα. Ο Έντισον Καβάνι («21») ήταν αυτός, που εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα. Η προειδοποίηση για το τι θα συνέβαινε λίγο αργότερα και θα άφηνε ξερούς τους δυστυχείς Αιγύπτιους, από τους οποίους ο πολύς Σαλάχ, καθισμένος στον πάγκο, έσκυψε το κεφάλι, ως πρώτη αντίδρασή του, για το κακό, που βρήκε την ομάδα του. Ίσως να σκεφτόταν, πως θα ήταν καλύτερα, αν είχε ρισκάρει κι αγωνιζόταν έστω στο β’ ημίχρονο. Μάλλον ο Κούπερ δεν τον έκανε αλλαγή, γιατί είχε πιστέψει στο διαφορετικό αποτέλεσμα. Όπως πρέπει να είχε νομίσει για το 0-0 και ο 71χρονος Αργεντινός Όσκαρ Ταμπάρες, που για μία και μοναδική φορά, κατά την οποία σηκώθηκε από τον πάγκο του, χρησιμοποιώντας και τα στηρίγματα των δύο προβληματικών ποδιών του, όταν είδε τη μπάλα στα δίκτυα, από την κεφαλιά του Χιμένες. Εμβληματική φυσιογνωμία ο πιο ηλικιωμένος τεχνικός του 21ου Μουντιάλ.

Είχε δύο-τρεις προσωπικές μονομαχίες με τον Σεναουί, ο 31χρονος Λουίς Σουάρες . Τις έχασε. Γι΄αυτό η Ουρουγουάη αγχώθηκε κι έφτασε στο «12 παρά πέντε» ( ο 45χρονος Ολλανδός διαιτητής, Μπιόρν Κάιπερς κράτησε 6 προς 7 λεπτά καθυστέρηση). Ο Καβάνι εξαπέλυσε το πιο απειλητικό σουτ, κατά το τελευταίο 15λεπτο, αλλά ο Αιγύπτιος τερματοφύλακας απέκρουσε πάλι σωτήρια. ΄Ητοι οι άσοι της Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν δεν είχαν το παραγωγικό ξεκίνημα, που περίμεναν, όμως στο ενεργητικό τους, πως είχαν καλή συνεργασία και ο ένας έβρισκε με κλειστά μάτια τον άλλο. Αυτή η συνεργασία αναμένεται να αποδώσει στην συνέχεια. Για… να δώσει και περισσότερη χαρά, από την χθεσινή ψυχοβγαλτική στους Έλληνες, που την υποστηρίζουμε «οπαδιστικά»!

Ζωηρή ικανοποίηση στους ανθρώπους του Ατρόμητου και του ΠΑΟΚ, βλέποντας χθες τον Αμρ Ουάρντα. Αν και δεν χρειαζόντουσαν αυτό το παιχνίδι, για να μάθουν το πόσο καλός παίκτης είναι ο Αιγύπτιος. Ότι ο Αμρ δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες και προπάντων δεν πατούσε στην αντίπαλη περιοχή ήταν αποκλειστικό θέμα του Κούπερ. Και από τον Άρη ξέρουμε, ότι ο Αργεντινός είναι αμυντικογενός προπονητής. Έχει κολλήσει το μικρόβιο από την Ίντερ, στην οποία εργάστηκε το 2001-2003. Πάντως , και ο Κούπερ από την χθεσινή δοκιμασία δεν βγήκε ζημιωμένος. Είχε θετική παρουσία και του αναγνωρίστηκε, πως η Αίγυπτος κάθε άλλο παρά υστέρησε σε σύγκριση με τη νοτιοαμερικανική ομάδα.

ταν κι αυτά, που σημειώσαμε, παρακολουθώντας τον πρώτο, κατά χρονική σειρά διεξαγωγής, χθεσινό αγώνα του Μουντιάλ Ρωσίας:

*Για δεύτερο συνεχόμενο ματς δεν χρειάστηκε να γίνει χρήση του VAR. Ο Ολλανδός τα πήγε καλά, όπως ο Αργεντινός στον αγώνα της πρεμιέρας. Επίσης , και ο Κάιπερς έδειξε μόνο μία κίτρινη κάρτα, στο 96΄σε βάρος του Αιγύπτιου ΄Έγκαζι («6»)

*Ο περιγραφέας της ΕΡΤ χρεώθηκε το πρώτο σοβαρό λάθος. Φώναξε «γκολ», όταν από το σουτ του Σουάρες , στο 22’, η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι. Έπρεπε να διευκολυνόταν από την εικόνα του άσου της Μπάρτσα, που δεν πανηγύρισε.

*Οι περιγραφείς της ΕΡΤ συνεχίζουν να μη λένε τον χρόνο, τουλάχιστο κατά τις καίριες φάσεις.

Θέματα κι άλλα από τον πρώτο αγώνα, κατά τον οποίο μετά πολλού κόπου και πολλών βασάνων η Ουρουγουάη δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό του «φαβορί».

*Στη «Μικτή ζώνη» ο Μίλτος Θεοδοσίου έξτρα αναλυτής του αγώνα, προστέθηκε στους κεντρικούς παρουσιαστές της εκπομπής, Κατερίνα Αναστασοπούλου και Βασίλη Μπακόπουλο. Αποκάλεσε …Ουάρντα τον Ιρανό Ανσαριφάρντ, όταν παρεμβλήθηκε η ενημέρωση για την σύνθεση των ενδεκάδων του επόμενου αγώνα… Ο Μίλτος «να τάχασε» βλέποντας την μοντελιακή εμφάνιση της Κατερίνας. Με άλλο υπέροχο φόρεμα, από το προχθεσινό, η αθλητική παρουσιάστρια της ΕΡΤ. Θα πρέπει να δίνει όλο τον μισθό της στο παριζιάνικο ντύσιμο!

*Στο 38΄ο Ουάρντα , ενώ ήταν στην πλευρά της αντίπαλης ομάδας, έκανε ανάποδο ψαλίδι κι έσκασε με τη μέση στο τερέν. Πονούσε, έτρεξε ο διαιτητής για βοήθεια, αλλά ο δανεικός του Περιστερίου, σηκώθηκε όρθιος, όταν είχαν αρχίσει οι ανησυχίες γι΄αυτόν.

Ιράν! Θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως το πρώτο (μάλλον θα είναι εσαεί και το μοναδικό), που η μουντιαλική Εθνική του παρατάχθηκε στην σέντρα (κόντρα στο Μαρόκο) με τρεις «Έλληνες»! Κατ’ αλφαβητική σειρά με τους Ανσαριφάρντ, Μασούντ, Χατζισαφί. Ένας σε κάθε γραμμή. Κι ευτυχώς δεν ήταν κάποιος από τους «δικούς μας», ο οποίος στο 40΄ έφτασε ως τον αντίπαλο τερματοφύλακα κι έκανε το σουτ πάνω του! Δεν έχασε «Έλληνας» την καταπληκτική ευκαιρία κι έτσι το 47λεπτο α’ ημίχρονο έληξε 0-0.* Ο Χατζισαφί, στο τελευταίο 10λεπτο, εξαπέλυσε το καλύτερο σουτ, με την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το Μαρόκο ήταν πολύ επικίνδυνο στο αρχικό 20λεπτο. ** Μόλις στο 10΄ο Μασούντ δέχτηκε κίτρινη κάρτα από τον 41χρονο Τούρκο διαιτητή , Τσουνέϊτ Τσακίρ.Ο πρώτος, που έδειξε δύο κίτρινες κάρτες σε ένα ημίχρονο. Την άλλη στον Ελ Καλαμπί του Μαρόκο. Αυτή η κάρτα στον Μασούντ ίσως να επηρέασε την απόφαση του προπονητή γι’ αντικατάσταση του στο 67΄. Πάντως με αυτή, εν γένει , την απόδοση του, ίσως να μη συγκίνησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη, για να ζητήσει την παραμονή του στην ΑΕΚ. Πάντως οι «Ενωσίτες» χαιρόντουσαν χθες για τον άλλοτε άσο του Πανιωνίου, γιατί έγινε ο μοναδικός Ιρανός με συμμετοχή σε 3 Μουντιάλ.

Κάρλος Κεϊρόζ ο Πορτογάλος προπονητής, που έδειξε εμπιστοσύνη σε δύο παίκτες του Ολυμπιακού και ένα της ΑΕΚ. Γνωστός από την πενταετή παρουσία του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, βοηθός του σερ Άλεξ Φέργκιουνσον. Θα έχει αποκτήσει εμπιστοσύνη στους ΄Ελληνες, αν συζητάει με τον Φερνάντο Σάντος * Ο περιγραφέας της ΕΡΤ, Περικλής Μακρής, από τους τρεις «Έλληνες» του Ιράν εγκωμίαζε από το πρώτο λεπτό τον Χατζισαφί- των 94 διεθνών συμμετοχών ** Ο Περικλής ήταν ο … «ομιλικότερος», από τους Νικολάου και Χαϊκάλη, που είχαν τις δύο πρώτες μεταδόσεις . ΄Ηταν και το 0-0, ως το 96΄, με το 1-0 υπέρ του Ιράν να ρίχνει «νοκ ντάουν» και την τοποθέτηση του, από την αρχή… ότι το Μαρόκο είναι ανώτερο και το Ιράν η πιο ασθενής ομάδα του Ομίλου… Το Πορτογαλία- Ισπανία ανατέθηκε στον Πέτρο Μαυρογιαννίδη.

Λίγο πριν από το τελευταίο σφύριγμα (96΄) ο Ανσαριφάρντ μιμήθηκε τον Μασούντ. Δέχτηκε κι αυτός κάρτα, σε μια παρατεταμένη προσπάθεια του να αναχαιτίσει μαροκινή επίθεση και προκειμένου να διασφαλίσει «τουλάχιστο το 0-0». Ορίστε, όμως, πως ήλθαν τα πράγματα και σ΄αυτό το ματς ** Πάλι από φάουλ ξεκίνησε το γκολ, που ήταν αυτογκόλ! * Τι γίνεται με τα τελευταία λεπτά; Από φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Ταϊσίρ Αλ Τζαμί, στο 93΄, ο Γκοροβίν ανέλαβε την εκτέλεσε και πέτυχε το 5ο γκολ της Ρωσίας, κατά της Σαουδικής Αραβίας! * Στο 90΄ του Ουρουγουάη- Αιγύπτου 1-0, μετά από φάουλ, ο Χιμένεθ, με κεφαλιά, σημείωσε το γκολ. Ακολούθησε και το αυτογκόλ του 31χρονου Αζίζ Μπουχαντούζ, με το οποίο αυτοκαταδικάστηκε το Μαρόκο.

Μετά το λάθος του Χαϊκάλη, που «είδε γκολ», στο άουτ, από σουτ του Σουάρες, είχαμε ανάλογο λάθος από τον Μακρή, ότι ο αντικαταστάτης του Μασουντ, σημείωσε το νικητήριο γκολ του Ιράν. Στην συνέχεια διαπίστωσε, ότι ο Μπουχαντούζ είχε υποπέσει, με κεφαλιά, σε αυτογκόλ…* Βιασύνη ή ατυχία; Μέσα στις δύο πρώτες αγωνιστικές οι μεταδόσεις της ΕΡΤ χρεώθηκαν με δύο ουσιαστικά λάθη. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η κρατική τηλεόραση θα δικαιολογήσει τον πομπώδη τρόπο, με τον οποίο προανήγγειλε , πως εκείνη θα έχει την αποκλειστικότητα της κάλυψης του 21ου Μουντιάλ, δεν θα καταφύγει στο λάθος να κάνει έστω ορισμένες από τις 64 μεταδόσεις από το στούντιο. Γιατί θα είναι αμαρτία «να κρεμαστούν» οι δημοσιογράφοι, ενώ η ευθύνη θα βαρύνει την διεύθυνση –διοίκηση της ΕΡΤ.

Νομίζει ο κορυφαίος τηλεκριτικός διαιτησίας, καθηγητής Περικλής Βασιλάκης, ότι στο πρώτο ρωσικό γκολ, κατά της Σαουδικής Αραβίας, υπάρχει οφθαλμοφανέστατο οφσάιντ. Και το οποίο, εννοείται, κακώς δεν υποδείχθηκε, για να μη το καταλογίσει ο Αργεντινός Νέστορ Πιτάνα.

*Κατά τον Περικλή Βασιλάκη, ο Ολλανδός Κάιπερ δεν είχε δυσκολίες στο Ολλανδία- Αίγυπτος, ενώ ο Τούρκος στο Ιράν- Μαρόκο 1-0, αντιμετώπισε πρόβλημα, στην τήρηση του πειθαρχικού ελέγχου.

*Γενικά η διαιτησία του Μουντιάλ είχε θετικό ξεκίνημα. Μία απόδειξη γι΄αυτό, ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη το VΑR.

*Ο Περικλής Βασιλάκης θα παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια.

Ξεχωριστά από την σφαίρα του Μουντιάλ της Ρωσίας και τα παρακάτω, αφού θα διαπιστώσατε ήδη, ότι το σημερινό «Α-Ω» είναι προσαρμοσμένο στην επικαιρότητα του 21ου. Αν και προκειμένου γι΄αυτή την επικαιρότητα έχουμε κάνει την πολύ σοβαρή παρατήρηση , ότι πως συμβιβάζονται το να υποστηρίζεται , ότι και η Ελλάδα ζει και αναπνέει περί το «Ρωσία 2018» και από την άλλη να κυκλοφορούν Πέμπτη οι αθλητικές εφημερίδες και οι έξι, από τις εννέα (πρωτεύουσας και Θεσσαλονίκης) είχαν για πρωτοσέλιδο θέμα τον μπασκετικό Τελικό Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού;

** Κατά τον πρόλογο του, για το Πορτογαλία- Ισπανία, ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Πέτρος Μαυρογιαννίδης, είπε ότι το Ιράν με γκολ του Χατζισαφί νίκησε το Μαρόκο! Κάποιος του το μετέφερε λάθος; Έγινε σύγχυση, επειδή από το πόδι του Χατζισαφί έφυγε η μπάλα, όμως πορεία προς τα δίκτυα πήρε από την κεφαλιά του Αζίζ Μπουχαντζού. Είναι αυτό, που σημειώνουμε και πιο πάνω, ότι επικρατεί σύγχυση στην ΕΡΤ.   

Όταν είδαμε τον Περικλή Μακρή να συνοδεύει τον Γιώργο Λυκουρόπουλο στη προμεσονύκτια εκπομπή της ΕΡΤ, εύλογα… αναρωτηθήκαμε κι εμείς: Πρόλαβε ο Περικλής και ήλθε από τη Ρωσία, στην οποία πριν από λίγες ώρες είχε μεταδώσει το Ιράν- Μαρόκο 1-0; Από το στούντιο περιγραφές αγώνων ολόκληρου Μουντιάλ και μάλιστα ενώ αυτό διεξάγεται στην δική μας ήπειρο την Ευρώπη; ** Από το στούντιο η ΕΡΤ θα καλύψει το Κυριακάτικο μέγα γεγονός στις Πρέσπες; Βρε υλικό, που χαρίζουν στον Γιώργο Μητσικώστα, για την σατιρική εκπομπή του…

Πέναλτι, το πρώτο στο «Ρωσία 2018» καταλόγισε ο 44χρονος Τζαλούκα Ρόκι, για ανατροπή του Κριστιάνο από τον συμπαίκτη του στη Ρεάλ, τον 28χρονο Νάτσο Φερνάντεθ. Στο 3΄το πέναλτι, στο 4΄ο Ρονάλντο νίκησε το Ντε Χέα.

** Πρωτιά και στην χρήση του VAR. Όταν υπήρξε αμφιβολία, αν ο Ντιέγκο Κόστα ( Ατλέτικο Μαδρίτης) υπέπεσε σε φάουλ, κατά του Χάμζα Μεντία (της Λίλη) πριν ισοφάριση του σκορ. Το ηλεκτρονικό μάτι δικαίωσε τον Κόστα. Ασφαλώς «θα ήταν βαρύ», αν το γκολ ακυρωνόταν, γιατί μετά το υπαρκτό ή υποτιθέμενο φάουλ, ο σκόρερ πήρε την ταυτότητα των δύο κεντρικών αμυντικών της Πορτογαλίας.

a-16618Ρονάλντο ερημιτικά μόνος στην (αντ)επίθεση της Πορτογαλίας. Ο νεαρός, που του έβαλε δίπλα ο Σάντος, αποδείχθηκε μοιραίος σε δύο φάσεις πριν από την ισοφάριση (στο 24΄) και στο «δοκάρι» (26΄) από τον κεραυνό του ΄Ισκο. Αν ο Κριστιάνο είχε στην παρέα του Μπενζεμά ή Μπέϊλι (κι ας μη τον θέλει ο Λοπετέγι), μάλλον η Ισπανία θα είχε διαφορετική τύχη και δεν θα διατηρούσε την ισοπαλία ως το 44΄, που δέχτηκε και το δεύτερο γκολ από τον κορυφαία επιθετικό του πλανήτη (= κατά την προσωπική άποψη μας κι αυτή όχι χθεσινή). Ούτε το 2-3, ως το 90΄!

Σε τέτοιο ματς, που ήταν το πρώτο ντέρμπι του 21ου Μουντιάλ και ο Κριστιάνο ξετίναξε τρεις φορές τα δίκτυα του Μαντσεστερέου, Ντε Χέα. Μπορεί ένας τέτοιος παίκτης να θεωρείται δεύτερος και να μπαίνει σε ζυγαριά με άλλους; ΄Ο,τι διαθέτει ο Ρονάλντο, δεν τα έχει ο Μέσι, για τον οποίο ασφαλώς δεχόμαστε, ότι είναι άρχοντας στα δικά του μέρη. Όσες συγκρίσεις γίνονται ασταμάτητα, ανάμεσα στους δύο υπεράσσους και σχεδόν όλοι οι επώνυμοι καταλήγουν υπέρ του Αργεντινού μεροληπτούν. Και είναι επηρεασμένοι από το «Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ».

Τι να σκεφτόταν ο Κριστιάνο όταν κέρδισε το πέναλτι από συμπαίκτη του στην Ρεάλ και τι, μετά το γκολ του 44΄, με το αριστερό σουτ, από το ύψος της περιοχής; Άραγε το τι θα έλεγαν στην Ρεάλ; Αν οι Ισπανοί τον κάνουν εχθρό τους, μετά από τα 3 γκολ; Λογικά θα περνούσαν τέτοιες σκέψεις από το μυαλό του και έως ότου να άρχιζε ( και τελείωσε, με το τρίτο, από φάουλ, που επίσης κέρδισε ο ίδιος) το β’ ημίχρονο. Από ανθρώπινα υλικά είναι φτιαγμένος, όχι από βράχια των Πυρηναίων.

Υπήρξε τοποθέτηση του τηλεπεριγραφέας, πως ο τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ έφερε ευθύνη για το δεύτερο γκολ του Κριστιάνο. Δεν συμφωνήσαμε. Το γκολ ήταν έργο θετικής ενέργειας παίκτη και όχι λάθος αντιπάλου.

** Ειπώθηκε, επίσης, ότι ο Ντε Χέα είχε αλλού το μυαλό του, γιατί κάτι ζητούσε από τον Ιταλό διαιτητή. Άραγε τι, αν πράγματι ο Ισπανός τερματοφύλακας θέλησε να φορτώσει την ευθύνη στον σημαντικό διαιτητή, Ρόκι. Ο Χέα μάλλον είναι κακοσυνηθισμένος από τον Μουρίνιο, που δεν παραδέχεται κανένα αντίπαλο γκολ…

Φυσικά αξιοποιήσαμε την επικοινωνία μας με τον Περικλή Βασιλάκη και τον ρωτήσαμε για την διαιτησία του Ιταλού. * Ο κορυφαίος απάντησε:

** «Είδα όσο πιο καλά την φάση του πέναλτι. Ήταν ανατροπή. Ο Κριστιάνο δεν προκάλεσε με θέατρο την πτώση του. Απόλυτα σωστή η απόφαση του διαιτητή, για τον οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το VΑR. Πράγματι ο Ντιέγκο Κόστα ξεκίνησε με αμφισβητούμενο φάουλ, αλλά η φάση «καθάρισε» στη συνέχεια και κατά το τελείωμα της από τον Ισπανοποιημένο Αργεντινό, ο οποίος δεν άφησε τον Κριστιάνο να χαρεί τα δύο του γκολ…».

Χαρακτηριστικά από το σπουδαίο …Ιβηρικό εμφύλιο:

** Ο Νάτσο αντικατέστησε τον υπό αποθεραπεία Καρβάλιο, που κι αυτός δεν έπαιξε, όπως συνέβη με τον έτερο τραυματισμένο του Τσαμπιονικού Τελικού, τον Σαλάχ * Ο Νάτσο χρεώθηκε με το πέναλτι στο 3΄, αλλά εξιλεώθηκε πλήρως στο 58΄. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Ρεάλ στο 58΄σημείωσε το ωραιότερο γκολ, με φαλτσαριστό δεξί σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα να βρίσκει τα δύο δοκάρια, πριν να καταλήξει στα δίκτυα του 30χρονου Ρούι Πατρίσιο (ελεύθερος). Αυτό γκολ, πέρα από την σημασία του (= 1 βαθμό) , έχουμε την γνώμη, πως ήταν το ωραιότερο, ας αυτή την στιγμή στο Μουντιάλ. Κρυμμένους θησαυρούς έχει το Μπερναμπέου.

Ψύχραιμος ο Ιέρο στον ισπανικό πάγκο. Κάλυψε με ιδανικό τρόπο του κενού του φυγάδα (προδότη κατ’ εμάς…) Γιούλεν Λοπετέγι. Δεν μπορούσε να ήταν αλλιώς. Γέννημα- δημιούργημα της Υπερδύναμης Ρεάλ είναι. Αν αυτός κομπιάσει, αγχωθεί, τότε τι να κάνουν οι άλλοι, οι… «Μανολο-Χιμένες»;

** Το θετικό αποτέλεσμα (=3-3) ποιόν αντίκτυπο θα έχει για τον Λοπετέγι; Ανακούφιση, γιατί το απίθανο πρόβλημα του, δεν στοίχισε στην Εθνική; Η ζήλεια, γιατί έχασε την ευκαιρία τέτοιας διάκρισης, με διπλή ανατροπή και με τα δύο τελευταία γκολ να σημειώνονται μέσα σε τέσσερα λεπτά (55-58); Έστω κι αν ο Κριστιάνο «κτύπησε τρις», αλλά και ο αντίπαλος προπονητής, ο Σάντος, ήταν ο Ευρωπρωταθλητής.

Ώρα για τον επίλογο. Κι αυτός αφιερωμένος στην 2η ημέρα του «Ρωσία 2018» . Εννοείται, πως ο λόγος δικαιωματικά γίνεται για το ντέρμπι Ισπανίας- Πορτογαλίας 3-3, το καλύτερο ματς, από τα τέσσερα. Σημειώθηκαν 6 γκολ, περισσότερα από όσα στο Ρωσία- Σαουδική Αραβία 5-0 ** Σούπερ σταρ ο Κριστιάνο που άρχισε (4΄) με γκολ (πέναλτι του Νάτσο) και τέλειωσε με γκολ (90΄) με φάουλ, στο οποίο υπέπεσε ο Πικέ. Παρά λίγο να σημείωνε και 4ο γκολ, κατά τις τετράλεπτες καθυστερήσει; Διαφωνήσαμε οριζόντια και κάθετα με τον Πέτρο Μαυρογιαννίδη, πως ο Ντε Χέα ευθυνόταν… για το γκολ (παρότι η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του Πικέ και καρφώθηκε στην αριστερή γωνία, ψηλά ** Προσκυνάτε τον Κριστιάνο!

Μοιραστείτε το: