21/01/2019
Ελλάδα | Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 - 11:57

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: «Ούτε πουλί δεν θα πετάει στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας»

Τι είπε για το θέμα ερευνών στο Αιγαίο αλλά και για τους«8» Τούρκους αξιωματικούς

Δεν έχει τέλος η ρητορική μίσους από την Τουρκία, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να εμφανίζεται ξανά επιθετικός απέναντι στην Ελλάδα.

Μιλώντας για το θέμα των ερευνών στο Αιγαίο είπε «δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας». Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός αφού τόνισε πως δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο ανέφερε πως «ξεκινάμε έρευνες τώρα γύρω από την Κύπρο. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος αξιωματούχος ερωτηθείς για τη θεωρία της παραχώρησης των 18 νησιών στην Ελλάδα απαντώντας ότι «όχι μόνο στη δική μας περίοδο αλλά και μετά την Κρίση των Ιμίων δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς όπως και στο νομικό καθεστώς των νησιών. Δεν το επιτρέπουμε. Ακόμα και σε θέμα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας. Δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου».

Αναφερόμενος στους «8» Τούρκους αξιωματικούς που παραμένουν στη χώρα μας. « Αν Ελλάδα δεν επιστρέψει τους 8 η θέση της Τουρκίας θα είναι πολύ διαφορετική σε αυτού του είδους τα θέματα», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών. «Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν. Αλλά η Δύση άσκησε μεγάλη πίεση στην ελληνική δικαιοσύνη. Αν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει αύριο και η δική μας στάση σε τέτοια θέματα θα είναι πολύ διαφορετική».

Μοιραστείτε το: