21/01/2019
Ελλάδα | Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 - 16:51

Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα είναι το πρώτο success story της Ευρώπης»

Στο επίκεντρο της συζήτησης, εκτός από την οικονομία, βρέθηκε και το ονοματολογικό

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε την Τετάρτη (13/6), ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) υποστήριξε πως η χώρα μας είναι το πρώτο success story της Ευρώπης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, εκτός από την οικονομία, βρέθηκε και το ονοματολογικό.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο ονοματολογικό της πΓΔΜ όσο και στο Μεσοπρόθεσμο, το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή και με το οποίο κλείνει η 4η αξιολόγηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρομοίασε τις εξελίξεις με σκάκι και εκείνον ως παίκτη που αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους, υπογραμμίζοντας τους λεπτούς χειρισμούς που χρειάζονται τόσο στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, όσο και για την οικονομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε μεταξύ άλλων, «τα τελευταία δυο, τρία χρόνια έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο και έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων, νομίζω η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε χαρούμενος για τα αποτελέσματα στην οικονομία γιατί η Ελλάδα αποτελεί την 5η επιτυχία της ευρωζώνης, όπως ανέφερε.

«Έχετε κάνει πολύ δουλειά από την πλευρά σας» σημείωσε ο Ρέγκλινγκ και τόνισε πως πλέον πρέπει να συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης.

Μοιραστείτε το: