14/12/2019
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 - 08:40

Μια «Λευκή Νύχτα» στο Ίλιον

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ KAI ΜΟΥΣΙΚΑ, ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, που αποτελεί ευρωπαϊκό θεσμό και θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει στο Ίλιον, σήμερα (29/6), στις 7 το απόγευμα, και θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Κυριακής (30/6).

Πρόκειται για μια «Λευκή Νύχτα», στη διάρκεια της οποίας όλα τα καταστήματα στο Ίλιον θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το βράδυ, κάνοντας μεγάλες εκπτώσεις, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα διεξάγονται από τέσσερις μουσικές σκηνές, θέατρο δρόμου, θέατρο σκιών, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους. Θα υπάρχουν ακόμα γκράφιτι και αθλητικές δραστηριότητες, θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου, ενώ στη γιορτή θα συμμετέχουν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ίλιον, Φιλόξενη Πόλη, Φωτεινή Νύχτα» και μότο της «Στηρίζω, Συμμετέχω, Προβάλλω την Πόλη μου» έχει σκοπό την τόνωση της τοπικής αγοράς, στη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης, καθώς και τη σύσφιγξη των σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ των κατοίκων που θα βρεθούν στο χώρο των εκδηλώσεων για να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά δρώμενα.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα συμμετέχουν στις τέσσερις μουσικές σκηνές, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Μπάσης, η Ελένη Πέτα, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η ορχήστρα ΕΜΜΕΤΡΟΝ, οι Αctive Member και ο Πετρολούκας Χαλκιάς.

Αναλυτικά οι τέσσερις μουσικές σκηνές όπου θα παρουσιαστούν οι καλλιτέχνες:

Πλατεία Γεννηματά: (Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού) Λαϊκοί καλλιτέχνες

Μανάκη & Νέστορος: (Νεανικό συγκρότημα)

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (πίσω από το δημαρχείο): Παραδοσιακή ορχήστρα

Άλσος: Διάφορα νεανικά συγκροτήματα θα εμφανιστούν από νωρίς το απόγευμα.

Στις εισόδους της πόλης θα υπάρχουν περίπτερα που θα δίνουν πληροφορίες στους επισκέπτες για το πώς να κινηθούν καλύτερα και πού να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους.

Η ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Μοιραστείτε το: