21/01/2019
Ελλάδα | Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 - 01:08

Επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα

Τι είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό

Οι συνομιλίες για το Σκοπιανό είναι σε εξέλιξη και το νέο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι το «Μακεδονία του Ίλιντεν». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα όπου βρέθηκε την Κυριακή (20/5) εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις διαπραγματεύσεις και τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο».

«Ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως όταν διαπραγματεύεται την νύχτα και μόνος του είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα. Το όνομα προσβάλλει την ιστορία της χώρας μας και έπρεπε να το είχε ήδη απορρίψει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που απέρριψε την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» αφού όπως είπε… «η ιστορία και η εξέγερση του Ίλιντεν είναι ταυτισμένη με το Μακεδονικό αλυτρωτισμό είναι μια ονομασία η οποία ταυτίστηκε με μία εθνικιστική εξέγερση η οποία είχε τότε ως βασικό της σύνθημα η Μακεδονία στους Μακεδόνες και την δημιουργία μιας μεγάλης Μεκεδονίας με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Είναι επιτομή του αλυτρωτισμού η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτό το όνομα».

Επίσης, καταδίκασε την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. «Να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από ακραία στοιχεία τα οποία τον προπηλάκισαν με τρόπο απαράδεκτο. Στην δημοκρατία τα προβλήματα δεν λύνονται με γροθιές και με κλωτσιές, λύνονται με διάλογο και τα φαινόμενα βίας απ’ όπου και αν προέρχονται, είτε από την ακροδεξιά, είτε από την κεντροαριστερά, είναι εξίσου κατακριτέα για τη ΝΔ. Δεν ανεχόμαστε καμία έκφραση βίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μοιραστείτε το: