26/03/2019
Ελλάδα | Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 - 21:40

Συνάντηση Βούτση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«Η Τουρκία εκτίθενται κάθε μέρα που περνάει στη διεθνή κοινή γνώμη», ανέφερε

Συνάντηση με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται υπό κράτηση στις φυλακές της Αδριανούπολης, είχε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Η συνάντηση, που ξεκίνησε στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης (16/5), διήρκεσε περίπου μία ώρα, όπως μεταδίδει ο Ant1, επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Με απόφαση της νομαρχίας της Αδριανούπολης, η τουρκική στρατοχωροφυλακή είχε περικυκλώσει σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων τις φυλακές για να μην πλησιάσουν οι δημοσιογράφοι αλλά και για λόγους ασφαλείας του Βούτση.

Είναι η πρώτη επίσκεψη πολιτειακού παράγοντα στις φυλακές της Αδριανούπολης και τους δύο στρατιωτικούς μας, στους οποίους ο Πρόεδρος της Βουλής μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης όλων των Ελλήνων.

Ο κ. Βούτσης βρέθηκε ταξίδεψε στην Αδριανούπολη από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρισκόταν για την Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίου χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Η δήλωση του προέδρου της Βουλής:

«Είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν. Ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ.Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων».

Μοιραστείτε το: