21/01/2019
Κόσμος | Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 - 01:34

Τραμπ: «Αν μας απειλήσει το Ιράν, θα πληρώσει τίμημα»

Συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν στον Λευκό Οίκο

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν, την Τρίτη (24/4), και όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος είχαν μια «πολύ ειλικρινή» συζήτηση για το ζήτημα του Ιράν. Αυτό που τόνισε είναι πως θέλει να υπάρξει μια νέα συμφωνία με την Τεχεράνη και υπογράμμισε πως επιθυμία του είναι Γαλλία και ΗΠΑ να δεσμευτούν για την εξεύρεση μιας νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν φάνηκε πως δεν συμφωνεί σε ορισμένα ζητήματα με τον Τραμπ, καθώς δήλωσε πως τα πυρηνικά του Ιράν δεν είναι το μοναδικό ζήτημα που ανησυχεί τη διεθνή κοινότητα αλλά και ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι συνιστούν επίσης ένα πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε: «Αν το Ιράν μας απειλήσει με οποιοδήποτε τρόπο, θα πληρώσει τίμημα που ελάχιστες χώρες έχουν πληρώσει ποτέ».

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, αλλά και για τα εμπορικά ζητήματα.

Αναφορικά με τη Συρία, ο Μακρόν είπε ότι θα εξετάσει τις επόμενες εβδομάδες και μήνες τι θα πρέπει να γίνει για να τερματιστεί η κρίση.

«Θα δούμε τι θα γίνει. Αλλά θα φέρουμε πίσω τους στρατιώτες μας σχετικά σύντομα. Ολοκληρώσαμε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας αναφορικά με τον ISIS στη Συρία και το Ιράκ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μοιραστείτε το: