23/03/2019
Ελλάδα | Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 - 17:21

Θρίλερ με τη σημαία στη βραχονησίδα, τι λένε οι νεαροί που την ύψωσαν (pics)

Η προκλητική Τουρκία, η διάψευση πηγών του Πενταγώνου και οι τρεις νεαροί

Ενα θρίλερ εξελίσσεται γύρω από την υπόθεση με τις σημαίες σε βραχονησίδες του Αιγαίου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (16/4), ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προκάλεσε την ελληνική πλευρά, υποστηρίζοντας πως κατέβασαν ελληνική σημαία από τη νησίδα Ανθρωποφάς, ανοιχτά του Ντιντίμ.

«Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρη η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στη νησίδα Ανθρωποφάς, ανοιχτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή μας έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση».

Η Αθήνα, από την πλευρά της, διαψεύδει το περιστατικό, με πηγές από το ελληνικό Πεντάγωνο να τονίζει πως δεν υπάρχει καταγραφή δραστηριότητας στο νησί.

Την ίδια ώρα, κυκλοφορούν φωτογραφίες με τρεις νεαρούς να τοποθετούν ελληνική σημαία σε βραχονησίδα.

Ο ένας από τους τρεις, μάλιστα, μίλησε στο Star, και δήλωσε πως το έκαναν για να τιμήσουν τον Γιώργο Μπαλταδώρο.

Όπως ισχυρίζεται, τοποθέτησαν πέντε σημαίες γύρω από βραχονησίδες και νησάκια. «Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία» είπε στο star.gr.

Μοιραστείτε το: