23/03/2019
Ελλάδα | Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 - 09:53

Σε ύφεση η φωτιά στην Ηλεία, απειλήθηκαν σπίτια

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες * Από κατοίκους που έκαιγαν κλαδιά από ελιές ξεκίνησε η πυρκαγιά

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ οι πυροσβέστες στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας, προκειμένου να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή (15/4) και απειλούσε σπίτια.

Πλέον η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, καθώς έχουν πέσει κάπως οι άνεμοι, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή να την περιορίσουν.

Επίσης έχει περιοριστεί το μέτωπο στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο, ενώ στην Αρχαία Ολυμπία έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς.

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι του χωριού Σκιλλουντία που συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού και απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία η οποία με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα ενημέρωνε τους κατοίκους για την εκκένωση ή την απομάκρυνση από τα επικίνδυνα σημεία.

Το χωριό είναι βυθισμένο στο σκοτάδι και οι φλόγες το έχουν ζώσει, ενώ καύτρες πέφτουν από τον ουρανό και κάποιες από αυτές κατέληξαν σε σπίτια.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γεώργιος Γεωργιόπουλος, η φωτιά ξέσπασε από κατοίκους που έκαιγαν κλαδιά από ελιές!

Όπως τόνισε, είχαν υπάρξει προειδοποιήσεις, αφού στην περιοχή έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι 8 μποφόρ, αλλά κάποιοι ασυνείδητοι δεν τις σεβάστηκαν.

 

Μοιραστείτε το: