23/03/2019
Κόσμος | Σάββατο 14 Απριλίου 2018 - 18:13

Συρία: «Βάρβαρη και βάναυση επίθεση των Δυτικών»

Καταδικάζει τα χτυπήματα * Ο Πούτιν μιλά για εχθρική πράξη που θα δημιουργήσει νέους πρόσφυγες

Για «βάρβαρη και βάναυση επίθεση» των Δυτικών, που αποτελεί «ξεδιάντροπη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αρχών του χάρτη του ΟΗΕ» κάνει λόγο το συριακό καθεστώς, μετά την στρατιωτική επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας, το Σάββατο (14/4)

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την επιθετικότητα «που δεν θα οδηγήσει σε άλλο πέρα από την πυροδότηση εντάσεων σε όλο τον κόσμο και αποτελεί απειλή στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια».

Υπογράμμισε, δε, πως ο στόχος των πληγμάτων ήταν να εμποδιστεί η αποστολή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων, που θα ξεκινούσε έρευνα στην Ντούμα για την επίθεση με χημικά.  

«Η επίθεση (...) έχει ως κύριο στόχο να εμποδίσει τη δουλειά της ομάδας (του ΟΑΧΟ), να προλάβει τα συμπεράσματά της και να ασκήσει πίεση στην αποστολή σε μια απόπειρα που έχει στόχο την απόκρυψη των ψευδών και των κατασκευών των Δυτικών»,  σύμφωνα με το SANA.

Από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε την επίθεση «εχθρική πράξη» κατά ενός ξένου κράτους.

«ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία χτύπησαν μια χώρα στην οποία η Ρωσία βοηθά το καθεστώς να καταπολεμήσει την τρομοκρατία» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ούτε Ρώσοι, ούτε Σύροι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό περί χημικής επίθεσης από το καθεστώς Άσαντ στην πόλη Ντούμα» πρόσθεσε.

Ο Ρώσος ηγέτης είπε πως τα χτυπήματα «επιδεινώνουν την ανθρωπιστική καταστροφή, προσβάλλουν τον άμαχο πληθυσμό και συνωμοτούν με την τρομοκρατία».

Μοιραστείτε το: