14/12/2018
Ελλάδα | Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 - 18:31

Οδηγός ΚΤΕΛ παρέδωσε στην αστυνομία τσαντάκι με 5.500 ευρώ που ανήκε σε μετανάστη

«Οι γονείς μου ήταν αυτοί, που μού έμαθαν πως ό,τι δεν είναι δικό σου, δεν σου ανήκει», είναι το μήνυμά του

Την ποιότητα του ως άνθρωπος απέδειξε ο οδηγός ενός ΚΤΕΛ, ο οποίος βρήκε και παρέδωσε τσαντάκι με μεγάλο χρηματικό ποσό σε έναν 30χρονο Αφγανό μετανάστη.

Ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης, οδηγός στα ΚΤΕΛ Κιλκίς, μίλησε στο ΑΠΕ, την Τρίτη (13/3), για το περιστατικό με το τσαντάκι, που περιείχε το ποσό των 5.500 ευρώ και έγγραφα παραμονής του άντρα.

Ήταν 3 Μαρτίου, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από συνάδελφό του ο οποίος αναζητούσε μια σακούλα που άνηκε σε ζευγάρι μεταναστών.

«Σταμάτησα και έψαξα παρά το γεγονός ότι είχαν επιβιβαστεί αρκετοί στο λεωφορείο. Αλλά σακούλα δεν βρέθηκε», λέει ο 44χρονος.

«Μόλις έφτασα στον προορισμό μου και αφού κατέβηκαν όλοι οι επιβάτες ξαναέψαξα αλλά δεν εντόπισα σακούλα. Και πάνω στην απογοήτευση, ανάμεσα σε δύο καθίσματα, είδα σφηνωμένο ένα τσαντάκι στις διαστάσεις μεγάλου πορτοφολιού» προσθέτει, εξηγώντας πως ήταν «...λίγο η μετάφραση λίγο το σπασμένο τηλέφωνο τελικά η σακούλα ήταν τσαντάκι όπως αποδείχτηκε».

Ο Κοσμίδης παρέδωσε το τσαντάκι στους αστυνομικούς και μετά από την απαραίτητη διασταύρωση, επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του.

«Οι γονείς μου ήταν αυτοί, που μού έμαθαν πως ό,τι δεν είναι δικό σου, δεν σου ανήκει», είναι το μήνυμα που στέλνει ο οδηγός των ΚΤΕΛ.

Μοιραστείτε το: