14/12/2018
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 - 15:46

«Πόλεμος» για την Barbie... Φρίντα Κάλο

Διαμάχη για τον κάτοχο των δικαιωμάτων της εικόνας της εμβληματικής ζωγράφου

Στην κυκλοφορία Barbie με τη μορφή της Φρίντα Κάλο προχώρησε η Mattel στο πλαίσιο της σειράς της «Power to the Women», αλλά η πρωτότυπη κούκλα έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Συγκεκριμένα, έχει ξεσπάσει πόλεμος αναφορικά με το σε ποιον ανήκουν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας της εμβληματικής ζωγράφου.

Η ανιψιά της ασυμβίβαστης Μεξικανής Μάρα Ρομέο, ισχυρίζεται ότι μόνο εκείνη έχει το δικαίωμα να χειρίζεται την εικόνα της, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία διατυπώνει την αντίθεσή της.

«Η εταιρεία Mattel δεν έχει την  εξουσιοδότηση για να χρησιμοποιήσει την εικόνα της Φρίντα Κάλο», σημειώνει, ενώ όσον αφορά την απεικόνιση, σχολίασε ότι θα ήθελε η κούκλα να έχει πιο πολύ τα χαρακτηριστικά της Κάλο και να αποπνέει τη δύναμή της και να μην έχει τα χαρακτηριστικά ανοιχτόχρωμα μάτια της Barbie.

Τουλάχιστον η εταιρεία διατήρησε τα πυκνά φρύδια που αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν της.

Από την πλευρά της η εταιρεία απάντησε: «Η Mattel συνεργάζεται στενά με την Frida Kahlo Corporation, ιδιοκτήτρια όλων των δικαιωμάτων που σχετίζονται με το όνομα και την ταυτότητα της Frida Kahlo, για τη δημιουργία αυτής της κούκλας».

Μοιραστείτε το: