13/12/2019
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 - 18:33

Σπάει ταμεία η ταινία «Τhe Purge» (video)

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ

Στην κορυφή του Box Office βρέθηκε το Σαββατοκύριακο (8-9/6) η ταινία θρίλερ «Τhe Purge» («Η εκκαθάριση»)... τρομάζοντας όχι μόνο με την υπόθεσή της αλλά και με το συγκλονιστικό ποσό των 36,4 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει φέρει μέχρι τώρα, στην πρώτη μόλις εβδομάδα της κυκλοφορίας της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμερικανικών στούντιο.

Η ταινία της Universal με πρωταγωνιστή τον Ethan Hawke σχεδόν διπλασίασε τις προσδοκίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, καθώς το κοινό συνέρρεε στις αίθουσες για να παρακολουθήσει τη μοναδική ταινία θρίλερ που υπήρχε στην αγορά. Έτσι, το προϋπολογισμού μόλις 3 εκατ. δολαρίων φιλμ (γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα προσοδοφόρο για τη Universal) υπήρξε η αβίαστη επιλογή του.

«Ποτέ δεν περιμέναμε να ανοίξει η ταινία σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε η Nikki Rocco, επικεφαλής της διανομής της Universal. «Αυτό το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να έχει προβλεφθεί από κανέναν», συμπλήρωσε, παραδεχόμενη, πάντως, πως σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία της ταινίας ήταν το γεγονός ότι υπήρχε μια έλλειψη ταινιών τρόμου τις τελευταίες εβδομάδες.

Αξιοπρεπές ήταν και το ντεμπούτο της κωμωδίας «Τhe Internship» («Οι καταφερτζήδες») της Fox με πρωταγωνιστή τον Vince Vaughn, που προωθήθηκε από την Google και άνοιξε με 18,1 εκατομμύρια δολάρια.

Όχι, όμως, τόσο πολύ ώστε να της δώσει μια θέση πάνω από την τέταρτη. Στην τρίτη θέση με 19,5 εκατομμύρια δολάρια στη δεύτερη εβδομάδα της κυκλοφορίας της βρίσκεται η ταινία «Now You See Me» («Η συμμορία των Μάγων») για λογαριασμό της Lionsgate, ενώ το «Fast & Furious 6» της Universal, που κέρδισε 19,8 εκατομμύρια δολάρια στην τρίτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, βρίσκεται στη δεύτερη, βλέποντας όμως την πλάτη της ταινίας του James DeMonaco.

Η ταινία «Τhe Purge» είναι η δεύτερη σκηνοθετική προσπάθεια του DeMonaco, που είναι περισσότερο γνωστός ως σεναριογράφος και παραγωγός («The Negotiator», «Crash»).

Η ταινία, που έκανε πρεμιέρα στις 31 Μαΐου, πραγματεύεται το θέμα της εγκληματικότητας και της βίας σε μια Αμερική, που, για να κρατήσει την εγκληματικότητα και την ανεργία σε χαμηλά ποσοστά, έχει παραχωρήσει μια 12ωρη περίοδο μία φορά το χρόνο στη διάρκεια της οποίας το σύνολο των πολιτών μπορεί να δράσει χωρίς το φόβο της τιμωρίας. Μέσα σε αυτές τις 12 ώρες, κάθε εγκληματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης και της δολοφονίας, είναι νόμιμη.

Σε αυτή τη νύχτα, που μαστίζεται από τη βία, μια οικογένεια θα προσπαθήσει να αποφασίσει τι θα γίνει όταν ένας ξένος έρχεται να χτυπήσει την πόρτα της. Όταν ένας εισβολέας καταφέρνει να εισέλθει στο «οχυρωμένο» σπίτι του James Sandin (Ethan Hawke) τη νύχτα που όλα είναι κλειδωμένα, αρχίζει μια σειρά γεγονότων που απειλεί την οικογένεια, ο επικεφαλής και τα μέλη της οποίας παλεύουν πρωτίστως με τον ίδιο τον εαυτό τους για να μη μετατραπούν και οι ίδιοι σε αυτό από το οποίο προσπαθούν να προστατευθούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΤHE PURGE»

Μοιραστείτε το: