18/02/2019
Ελλάδα | Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 - 19:35

Ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή στον Αγγλούπα για τον πυροβολισμό στην Φαρμάκη

Το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών με αναστολή

Ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της αδελφής της τότε συντρόφου του Όλγας Φαρμάκη, Γωγούς, έκρινε το δικαστήριο τον Αλέξανδρο Αγγλούπα, την Τρίτη (13/2).

Το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών με αναστολή.

«Από την αυτοψία» είπε ο εισαγγελέας της έδρας, «δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας, ενώ βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος. Είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Ολγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. Μετά πηγαίνει στον ανακριτή και ανακαλεί όσα είχε πει, υποστηρίζοντας ότι ήταν υπερβολική».

«Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω» ανέφερε ο Αλέξανδρος Αγγλουπας, υποστηρίζοντας πως ήταν ατύχημα αλλά και στο αρχικό πείσμα της Γωγούς Φαρμάκη να τον εκδικηθεί γιατί εξαιτίας του τραυματισμού της η ίδια έχασε τις σπουδές της στην Αμερική.

«Επρόκειτο να ταξιδέψω στην Πάτρα για ένα κατάστημα που είχαμε. Υπήρχε μια κόντρα με την Όλγα (αδελφή της παθούσας) σχετικά με το αν θα την έπαιρνα μαζί. Όταν πήγα σπίτι μου είπε ότι είχε φτιάξει σακβουαγιάζ. Της λέω που είναι μου λέει πάνω. Είχε ξυπνήσει η Γεωργία είχε και το σκυλί. Όταν φορούσα κοστούμια και σακάκια όπως εκείνο το βράδυ είχα το όπλο σε θήκη. Όπως πάω να σκύψω με εμπόδιζε το όπλο. Όπως πάω μα το βγάλω ακούω μπαμ. Τα χάνω. Μου πέφτει το πιστόλι στο πάτωμα. Κοιτάζω τη Γωγώ μου λέει αχ βλέπω αίματα. Ούρλιαζε η Όλγα που ερχόταν από πίσω», είπε ο Αγγλούπας.

Η Γωγώ Φαρμάκη, από την πλευρά της ανέφερε ότι την εποχή που έγινε το ατύχημα είχε κακούς νομικούς συμβούλους, ενώ ήθελε να πληγώσει τον δράστη.

«Εκείνη τη μέρα ο Αλέξης θα ερχόταν στο σπίτι στο παλαιό Φάληρο να πάρει την αδελφή μου να πάνε στην Πάτρα. Ήταν 6 το πρωί. Ήρθε στο σπίτι ανέβηκε πάνω. Είχε μια αντιπαράθεση με την Όλγα σχετικά με το αν θα την πάρει στην Πάτρα, αλλά όχι κάτι τρελό. Ανέβηκε στον πάνω όροφο να χαιρετίσει εμένα και το σκυλάκι μου. Έκανε μια κίνηση και άκουσα ένα μπαμ» είπε το θύμα.

 • Π: Ήταν καλή η σχέση της αδελφής σας με τον κατηγορούμενο; Έχετε πει αλλά προανακριτικά...
 • Μ: Βρισκόμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μου στέρησε το όνειρο μου. Θα έφευγα για σπουδές στην Αμερική. Είχε κακούς συμβούλους γύρω μου. Αντί να μου πουν ναι μεν αλλά... αν ήθελε να με βλάψει δε θα με χτυπούσε στο κεφάλι.
 • Π: Στέλανατε μηνύματα σε φίλο σας και του λέγατε «φοβάμαι» επειδή χτυπούσε κουδούνια..ψέμα ή αλήθεια;
 • Μ: Ήταν μια υπερβολή γιατί ήθελα να τον βλαψω επειδή με έβλαψε. Μετά με τον καιρό είδα ότι ήμουν υγιής.
 • Π: Είπατε ότι αναποδογύρισε ντουλάπα και έσπασε τραπεζάκι. Τι ήταν αυτά;
 • Μ: Υπήρχε ένταση με την Ολγα αλλά όχι στην υπερβολή που περιέγραψα.
 • Π: Τι από όλα ισχύει; Το τότε ή το τώρα;
 • Μ: Ότι σας λέω τώρα με καθαρό μυαλό.
 • Π: Γιατί είπατε όλα αυτά τότε; Και στις αρχές και στους φίλους σας;
 • Μ: Είχα τεράστιο θυμό απέναντι του και ήθελα να τον πληγωσω.
 • Εις: στις 3 καταθέσεις είπατε ότι σας πυροβόλησε. Τώρα λέτε άλλα.
 • Μ: Ναι γιατί τώρα βλέπω καθαρά.
Μοιραστείτε το: