22/01/2019
Ελλάδα | Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 - 13:37

Ερντογάν: «Μην κάνετε το λάθος βήμα σε Κύπρο και Αιγαίο»

Πολεμικές ιαχές από την Άγκυρα μετά το περιστατικό στα Ίμια

Απειλή προς την Αθήνα έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το περιστατικό στα Ίμια, όπου τουρκική ακταίωρος εμβόλισε πλοίο του Λιμενικού.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, την Τρίτη (13/2), ανέφερε: «Δεν διαφεύγουν της προσοχής μας οι έρευνες για φυσικό αέριο ανοικτά των ακτών της Κύπρου και οι καιροσκοπικές πρωτοβουλίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν τη λάθος κίνηση. Οι δυνάμεις μας παρακολουθούν με την εντολή να κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση όταν το απαιτήσουν οι εξελίξεις στην περιοχή».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο τόνισε: «Προειδοποιούμε τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο να μην υπερβούν τα όρια εμπιστευόμενες την ελληνοκυπριακή πλευρά. Η δύναμή μας είναι τα πολεμικά μας πλοία και τα αεροσκάφη μας».

Η δήλωση έρχεται μία ημέρα μετα την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία προκλητικά έκανε λόγο για μονομερείς έρευνες υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ υπογράμμιζε πως θα στηρίξει το ψευδοκράτος και τα «αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του Τουρκοκυπριακού λαού στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού».

Μοιραστείτε το: