19/10/2018
Ελλάδα | Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 - 12:44

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή

Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν * Κήρυξε πανελλαδική απεργία η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Κανονικά θα λειτουργήσουν και την Κυριακή (14/1) τα καταστήματα όλης της χώρας, μετά από τρεις συνεχόμενες Κυριακές τον περασμένο Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων θα είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα ενώ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά μέχρι και τις 8 το βράδυ.

Πάντως, για την ίδια ημέρα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει κηρύξει πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στην απόφαση της Κυβέρνηση για ανοιχτά καταστήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Διοίκηση της ΟΙΥΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στο Εμπόριο την Κυριακή 14 Γενάρη 2018, ημέρα όπου τα καταστήματα θα είναι ξανά ανοικτά σύμφωνα με το μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο. Στις 14 Γενάρη, για μια ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες. Αυτή την Κυριακή 14.1.2018 και μετά από 3 συνεχόμενες Κυριακές το Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η Κυβέρνηση άφησε άθικτη».

Μοιραστείτε το: