12/11/2018
Ελλάδα | Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 - 00:25

Τσίπρας: «Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα»

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου και το Κυπριακό

Ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο πρακτορείο Anadolu και αναφέρθηκε στην υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών.

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, με τη θέση της χώρας να είναι σαφής.

«Η θέση μου ήταν πάντα σαφής, οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε στο πλαίσιο αυτό τη συνεργασία με την Τουρκία στην ασφάλεια και τη δικαστική συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, όπως δημοσιεύεται στο τουρκικό πρακτορείο την Τετάρτη (5/12).

Παράλληλα, αναφέρεται στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου χαρακτηρίζοντάς την ευκαιρία για να προχωρήσουν οι σχέσεις των δύο χωρών.

«Πιστεύω ότι η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Τουρκίας ύστερα από δεκαετίες είναι μια σημαντική ευκαιρία για να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός», υπογράμμισε και στη συνέχεια μίλησε για το ζήτημα του Κυπριακού.

«Είναι σημαντικό να στείλουμε ένα μήνυμα στήριξης όσον αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών για μια δίκαιη και μόνιμη λύση στην Κύπρο βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν ξανά όταν θα είναι έτοιμες και οι δυο κοινότητες και να προετοιμαστούν με τρόπο που θα διασφαλίζουν την επιτυχία τους».

Μοιραστείτε το: