11/12/2018
Ελλάδα | Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 - 14:47

Γεννηματά: «Καμίνης και Θεοδωράκης θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο αύριο της παράταξης»

Μίλησε για τη μαζική συμμετοχή του κόσμου και επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη

Την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή του κόσμου στον α’ γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, η οποία άφησε κατά πολύ πίσω της τους συνυποψηφίους της.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ την Τρίτη (14/11), τόνισε πως δεν περίμενε τη μαζική συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε τις 210.000.

«Πέρασε το μήνυμά μας και τα συμπεράσματα είναι πολλαπλά. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική αντίδραση στην κυβέρνηση. Δόθηκε μέσα από τις εκλογές η δυνατότητα σε μεγάλη μερίδα πολιτών να εκφραστεί», είπε και πρόσθεσε πως «στη μεγάλη πλειοψηφία του ο κόσμος που ψήφισε είναι κόσμος που επιστρέφει από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ο βασικός κορμός της προσπάθειας για την κεντροαριστερά. Ο πρώτος γύρος των εκλογών είναι νίκη της κεντροαριστεράς και της προσπάθειας που κάνουμε για τον ενιαίο φορέα. Τολμήσαμε κάναμε το βήμα, επιλέξαμε την ανανέωση και συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε η προσπάθεια αυτή», υπογράμμισε, ακόμη.

Σχετικά με τον β’ γύρο, που θα γίνει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου είπε πως «πάντα ένας δεύτερος γύρος είναι πιο διχαστικός από τον πρώτο αλλά δεν επιλέγω αυτή τη λογική». «Αν ο κ. Ανδρουλάκης το ζητούσε ναι δεν θα πηγαίναμε σε δεύτερο γύρο», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης περί πολιτικού χρίσματος δήλωσε: «Δεν απαντώ στις τοποθετήσεις του κ. Ανδρουλάκη για πολιτικό χρίσμα. Δεν απαντώ σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η προτεραιότητά μου είναι η ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Επί της ουσίας δεν με αφορά ο όρος οικογενειοκρατία. 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική το έχω ακούσει άπειρες φορές. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν προέρχεται από κανένα τζάκι και δεν έβγαλε ποτέ χρήματα από την πολιτική. Δεν έγινε ποτέ πρωθυπουργός και πέρασαν έξι χρόνια από τον θάνατό του για να αποφασίσω να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά».

Μοιραστείτε το: