03/12/2020
Η συνέντευξη | Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 - 13:37

Ρούτσης: «Δεν υπήρχε περίπτωση να πέσουμε»

Ο 31χρονος μέσος του Πανσερραϊκού μίλησε στο a-sports.gr για τη φετινή χρονιά των «λιονταριών», για τις βάσεις που μπήκαν για το μέλλον και τα... ποσταρίσματα που έχουν γίνει viral * Την Λαμία θεωρεί καλύτερη ομάδα της Β' Εθνικής

Με αρκετές δυσκολίες ξεκίνησε η φετινή χρονιά για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος ήταν μία από τις τελευταίες ομάδες που άρχισαν να χτίζονται και να κάνουν προετοιμασία. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν πως τα «λιοντάρια» θα ζοριστούν πολύ φέτος στη Β' Εθνική, όμως, εκείνα διέψευσαν τους πάντες.

Η παραμονή ήρθε με πολύ μεγάλη ευκολία και ουσιαστικά οι παίκτες του Παναγιώτη Διλμπέρη παίζουν χωρίς άγχος εδώ και αρκετές αγωνιστικές, κάτι που τον Αύγουστο δεν θα περίμενε σχεδόν κανένας ακόμη και εντός της ομάδας.

Αυτό παραδέχτηκε και ο Χρήστος Ρούτσης μιλώντας στο a-sports.gr, μέσω του οποίου ξεκαθάρισε, πάντως, πως ουδέποτε μπήκε στο μυαλό των Σερραίων το ενδεχόμενο υποβιβασμού. Ακόμη και όταν ήρθαν τα αρνητικά αποτελέσματα, άπαντες στα αποδυτήρια εκτιμούσαν πως η κατάσταση θα γυρίσει.

Ο 31χρονος μέσος, ο οποίος είναι από τα βασικά γρανάζια του Πανσερραϊκού, είπε ακόμη πως φέτος μπήκαν οι βάσεις για το μέλλον, εξήγησε ποιο είναι το μοναδικό παράπονο για τη χρονιά που κλείνει και σχολίασε και τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στη Β' Εθνική.

Βαδίζουμε προς το τέλος της σεζόν. Έμειναν πέντε ματς. Τι γεύση σου αφήνει η φετινή χρονιά;

«Η χρονιά ήταν επιτυχημένη βάσει του πώς ξεκινήσαμε. Αν μας έλεγε κανείς ότι θα ήμασταν σωμένοι τόσες αγωνιστικές πριν το τέλος, θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Όπως πήγαν τα πράγματα η μόνη μας πικρία ήταν ότι δεν κερδίσαμε μία ομάδα από τις πρώτες. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, αλά υπήρξαν και άτυχες στιγμές. Στα δύσκολα παιχνίδια στον πρώτο γύρο, τα χάσαμε στις λεπτομέρειες».

Ξεκινήσατε πολύ αργά. Δεν ξέραμε το καλοκαίρι ποια θα είναι η διοίκηση, ποιος ο προπονητής, ποιο το ρόστερ. Παρόλα αυτά παρουσιάσατε μία πολύ σοβαρή ομάδα...

«Γι' αυτό τη θεωρώ πετυχημένη. Αργήσαμε να ξεκινήσουμε. Μέσα Αυγούστου ξεκινήσαμε τις προπονήσεις και με το ρόστερ να στελεχώνεται ακόμα. Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι είμαστε από τις πιο νεανικές ομάδες. Υπάρχουν παιδιά που δεν είχαν τόσο μεγάλη εμπειρία, κάτι που ανέβαζε θεωρητικά τον βαθμό δυσκολίας».

Όταν άρχισαν να δραστηριοποιούνται οι άνθρωποι της ομάδας το καλοκαίρι, χτύπησαν πρώτα την πόρτα κάποιων παιδιών που βρίσκονταν και πριν στην ομάδα. Ήσουν σε αυτούς που παρέμειναν στον Πανσερραϊκό, γιατί;

«Γνώριζα τον κ. Κοράκη, με γνώριζε και εκείνος και ήξερε τι μπορούσα να δώσω. Ήμασταν οκτώ παιδιά που αποφασίσαμε να μείνουμε. Ξέραμε ο ένας τον άλλον. Ξέραμε ότι παίζουμε σε μεγάλη ομάδα, αλλά θέλαμε να λήξει θετικά όλο αυτό, να κάνουμε δηλαδή μία καλή σεζόν. Είναι τιμή για μας να παίζουμε σε τέτοια ομάδα».

Χαρακτήρισες πετυχημένη προηγουμένως τη χρονιά και με βρίσκεις σύμφωνο. Θεωρείς ότι το μοναδικό μελανό σημείο ήταν το μεγάλο αρνητικό σερί που κάνατε στις αρχές του έτους, όταν η ομάδα δυσκολευόταν πολύ στο γκολ;

«Ήταν συνεχόμενα τα αρνητικά αποτελέσματα τότε, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι απλά δεν έμπαινε η μπάλα, δεν ήταν ότι δεν είχαμε ευκαιρίες. Κάποια στιγμή στις λεπτομέρειες χάναμε, όπως σου είπα και νωρίτερα. Δεν βάζαμε το γκολ και όταν έρχεται η ήττα, μένει μόνο αυτή η εικόνα. Πολλές φορές στέκεσαι μόνο στο αποτέλεσμα και εμείς τότε δεν είχαμε το γκολ».

Αγχωθήκατε καθόλου τότε; Φοβηθήκατε ότι θα κινδυνεύσετε; Είχαν αρχίσει διάφορες μουρμούρες από τον κόσμο.

«Ο κόσμος αυτό φοβόταν, αυτό έβγαινε προς τα έξω, ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Εμείς, όμως, ξέραμε τους εαυτούς μας, τους συμπαίκτες μας, τον προπονητή μας. Πιστεύαμε ότι θα πετύχουμε. Δεν υπήρχε περίπτωση. Το λέγαμε και μεταξύ μας. Δεν σκεφτήκαμε ότι θα κινδυνέψουμε».

Προηγουμένως μου είπες πως το... παράπονο από τη φετινή χρονιά ήταν πως δεν κερδίσατε μία από τις πρώτες ομάδες. Πήρατε, πάντως, πριν λίγες μέρες ισοπαλία από τον Άρη...

«Ήταν μία καλή εμφάνιση ειδικότερα στο δεύτερο μέρος. Είχαμε ευκαιρίες να βάλουμε το γκολ. Θα ήμασταν πιο ικανοποιημένοι αν το κερδίζαμε. Κόντρα σε μία τέτοια ομάδα, και βαθμολογικό ενδιαφέρον να μην έχεις, έχεις κίνητρο. Όλοι θέλουν να παίξουν καλά σε αυτά τα παιχνίδια».

Αντιμετωπίσατε πρόσφατα στη σειρά τους λεγόμενους μεγάλους. Τελικά ποια είναι η καλύτερη ομάδα;

«Δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Ακόμη και μ' εμάς θα έλεγα. Απλώς είναι πιο έμπειροι. Η Λαμία πιστεύω πως είναι η καλύτερη ομάδα στις λεπτομέρειες. Ο Άρης έχει πολλά στραβοπατήματα, έκανε γκέλες που η Λαμία τις απέφυγε. Πολύ καλός και ο Απόλλων. Η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα».

Από την επόμενη χρονιά θα δούμε και τον Πανσερραϊκό να πρωταγωνιστεί; Γνωρίζω πως αυτός είναι ο στόχος των διοικούντων.

«Κάθε χρόνο θες η πορεία της επόμενης χρονιάς να είναι ακόμη καλύτερη και αυτό θα επιδιώξει και η ομάδα. Έχτισε φέτος τις βάσεις ώστε να παρουσιάζεται τα επόμενα χρόνια πιο δυνατή. Ο Πανσερραϊκός είναι μεγάλη ομάδα, μεγάλο όνομα με κόσμο από πίσω. Οι βάσεις μπήκαν και τα υπόλοιπα θα φανούν...».

- Κλείνοντας, πώς νιώθεις που ο Πανσερραϊκός έχει αποκτήσει πλέον τέτοια απήχηση στο facebook και συζητάμε σε όλη την Ελλάδα τα ποσταρίσματα που γίνονται;

«Εντάξει, έχει πολύ πλάκα. Έχει γίνει viral. Είναι πολύ πετυχημένα και τα συζητάμε ακόμη και μέσα στα αποδυτήρια κάποια εξ αυτών. Ωραία είναι αυτά, μακάρι να γίνονται τέτοια πράγματα και αλλού».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Μοιραστείτε το: