22/06/2018
Κόσμος | Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 - 02:22

Πρωτοφανής επίθεση Σόιμπλε σε ΔΝΤ

«Πιο ρεαλιστικές οι προβλέψεις της Αθήνας» *Στοχοποίησε τον Πολ Τόμσεν

«Πυρά» κατά του ΔΝΤ εξαπέλυσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την Ουάσινγκτον, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε Πανεπιστήμιο, την Πέμπτη (20/4)

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στο Ταμείο και στοχοποίησε πιο συγκεκριμένα τον Πολ Τόμσεν, αναφορικά με τις προβλέψεις για την Ελλάδα.

«Ατυχώς για το ΔΝΤ τα τελευταία δύο χρόνια οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιο ρεαλιστικές. Οι οικονομολόγοι κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα», είπε, ενώ μιλώντας για την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά τόνισε: «Και πριν η κυβέρνηση του Σαμαρά αναγκασθεί να πάει σε εκλογές -γιατί δεν είχε την πλειοψηφία για να επιλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας- η Ελλάδα είχε πρόσβαση στις αγορές».

Ο διάλογος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι, σύμφωνα με το «mignatiou.com»:

Λίπσκι: «Είστε αισιόδοξος ότι θα φτάσετε σε συμφωνία με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα;

Σόιμπλε: Ναι. Ναι, είμαι.

  • Λίπσκι: Για την λύση του ελληνικού προβλήματος, τελικά; … (γέλια)
  • Σόιμπλε: Τώρα πιστεύω ότι το πρόγραμμα που έχουμε λειτουργεί. Kαι αν ήταν εδώ ο κ. Τσακαλώτος θα σας έλεγε ότι οι συζητήσεις για τις οικονομικές προβλέψεις και τη μελέτη βιωσιμότητας του χρέους -όπως ξέρετε οι προβλέψεις του ΔΝΤ ήταν πιο απαισιόδοξες από εκείνες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά ατυχώς για το ΔΝΤ τα τελευταία δύο χρόνια οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιο ρεαλιστικές. Οι οικονομολόγοι κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα είναι ok, νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. Και πριν η κυβέρνηση του Σαμαρά αναγκασθεί να πάει σε εκλογές γιατί δεν είχε την πλειοψηφία για να επιλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ελλάδα είχε πρόσβαση στις αγορές. Και μετά λόγω των εκλογών και όλων όσων συνέβησαν η τεράστια ζημιά (σ.σ. εννοεί ότι δεν τα κατάφερε η χώρα να βγει στις αγορές). Είναι πιθανό αν κάνουν το 50% περίπου όσων υποσχέθηκαν να σωθεί η Ελλάδα.
  • Λίπσκι: Ας το ελπίσουμε.
Μοιραστείτε το: