21/05/2018
Ελλάδα | Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 - 12:23

Η κατάθεση της Αρχιλοχία για την τραγωδία με το ελικόπτερο

Τι είπε στις αρχές η Βασιλική Πλεξίδα που σώθηκε ως εκ θαύματος

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θρηνούν τον χαμό τεσσάρων αξιωματικών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο που επέβαιναν συνετρίβη.

Η Αρχιλοχίας, Βασιλική Πλεξίδα, που βρισκόταν εντός του ελικοπτέρου σώθηκε ως εκ θαύματος. Στην κατάθεσή της στις αρχές περιγράφει τι ακριβώς έγινε.

«Πετούσαμε χαμηλά. Πέσαμε σε ομίχλη, η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική», είπε, σύμφωνα με το «Έθνος» της Πέμπτης (20/4).

«Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου», πρόσθεσε.

«Όταν ύστερα από ώρα βρήκα ξανά τις αισθήσεις μου, ήταν σαν να ξυπνούσα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως, με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα», περιγράφει.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως η Βασιλική πλεξίδα σώθηκε καθώς το κάθισμα που ήταν δεμένη εκτοξεύτηκε μακριά από τα συντρίμμια. Σύμφωνα με τον «ΣΚΑΙ», η Αρχιλοχίας είπε στους γονείς της πως το κάθισμά της αποκολλήθηκε πριν από την πρόσκρουση στο έδαφος με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί έξω από το ελικόπτερο.

Μοιραστείτε το: