22/04/2018
Ελλάδα | Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 - 23:27

«Ναυάγιο» στο Eurogroup

Παραμένουν στις Βρυξέλλες Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκης

Όπως αναμενόταν δεν βγήκε «λευκός καπνός» για την Ελλάδα στο Eurogroup, της Δευτέρας (20/3), με το οικονομικό επιτελείο να παραμένει στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί με τους θεσμούς.

Όπως παραδέχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν υπήρχε συμφωνία, παραπέμποντας στη διευθέτηση του ζητήματος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της 7ης Απριλίου και έπειτα στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στα τέλη Απριλίου.

«Η επιλογή μας ήταν να το κάνουμε αυτό στις Βρυξέλλες. Εχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα ζητήματα, εργασιακά, συντάξεις και κάποια φορολογικά. Πρέπει να ξεκαθαριστούν τα μεγάλα ζητήματα και μετά να δούμε τα υπόλοιπα», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε: «Μας ενημέρωσαν οι θεσμοί. Έχει γίνει πρόοδος, αλλά μένουν ακόμη ζητήματα-κλειδιά σε εκκρεμότητα».

Από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε: «Όλες οι πλευρές τόνισαν ότι πρέπει να αποφύγουμε τις καθυστερήσεις που θα είναι επιζήμιες για την εμπιστοσύνη και την ανάκαμψη που χρειάζεται τόσο η Ελλάδα».

«Πρέπει να τελειώσουμε το γρηγορότερο», επισήμανε ο Γάλλος Επίτροπος.

«Είναι ξεκάθαρο ότι σημαντικός αριθμός ζητημάτων δεν έχει λυθεί ακόμη», ανέφερε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Προειδοποίησε δε ότι η καθυστέρηση «μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία, στις επενδύσεις και στην εμπιστοσύνη» και πως «γι’ αυτό πρέπει να επιταχύνουμε και να να κλείσουμε πολύ πριν από τον Ιούλιο (που είναι η επόμενη δόση της Ελλάδος) την αξιολόγηση για να σταθεροποιηθεί η οικονομία».

Μοιραστείτε το: