22/05/2018
Κόσμος | Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 - 01:07

Ντάισελμπλουμ: «Προς καλοκαίρι η συμφωνία»

Εκτίμησε πως είναι καλύτερο να διαλυθεί η Τρόικα, με τον ESM να παίρνει τη θέση του ΔΝΤ

Την πεποίθηση πως Αθήνα και θεσμοί δεν θα ολοκληρώσουν συμφωνία πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στην Μάλτα, τον Απρίλιο, εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος βλέπει το ζήτημα να πηγαίνει προς το καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος της Ευρωομάδας, σε συνέντευξή του στην γερμανική «FAZ», που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα (20/3), δήλωσε ακόμη πως η σημερινή δομή της Τρόικα με ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν, θα πρέπει μακροπρόθεσμα να τερματιστεί.

«Νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο αν ο ESM μακροπρόθεσμα γινόταν το ευρωπαϊκό ΔΝΤ. Θα πρέπει να αποκτήσει έναν σαφή ηγετικό ρόλο στα μελλοντικά προγράμματα», επισήμανε και πρόσθεσε: «Η ΕΚΤ βλέπει το ρόλο της τρόικας όλο και πιο άβολα, και νομίζω σωστά», υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ και επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει άλλα «σημαντικά καθήκοντα», στα οποία και θα πρέπει να επικεντρωθεί. Ο ΕΜΣ θα πρέπει να «αποκτήσει την τεχνική εμπειρία που διαθέτει σήμερα μόνο το ΔΝΤ».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα η κατανομή των καθηκόντων θα πρέπει να διατηρηθεί ως έχει.

Μοιραστείτε το: