20/08/2017
Πάμε Βόλτα | Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 - 17:35

Επτά εστιατόρια για να φας την Καθαρά Δευτέρα (pics)

Μπουκιά και γευστική έκρηξη στον ουρανίσκο σε βόρεια και νότια προάστια

Η Καθαρά Δευτέρα έρχεται και τι καλύτερο από το να βγεις έξω με την παρέα σου και να γιορτάσεις τα Κούλουμα.

Μύδια, χταποδάκι και οστρακοειδή μαζί με ούζο ή κρασί σε περιμένουν σε εστιατόρια με θέα τη θάλασσα ή χωμένα σε γειτονιές θυμίζοντας παλιότερες εποχές.

Από τις Τζιτζιφιές μέχρι τον Λαιμό Βουλιαγμένης και από εκεί στο Περιστέρι, το a-sports έψαξε και βρήκε τα εστιατόρια που σου υπόσχονται ταξίδι στη γεύση και θα κάνουν την αυτή την Καθαρά Δευτέρα αξέχαστη.

Τα Κανάρια

Σε ένα παραδοσιακό σπίτι με αυλή στο Μοσχάτο θα βρεις την «φωλιά» της γαρίδας. Εδώ θα βρεις γαρίδα γάμπαρη Πλαταμώνα, τηγανητή και ζουμερή έτοιμη να γίνει ο «βασιλιάς» του τραπεζιού και να συνοδεύσει το ούζο σου.

Κανάρη 119, Μοσχάτο

Ψιψίνα

Αν μένεις στα νότια προάστια και δεν ξέρεις την Ψιψίνα στο Παλαιό Φάληρο κάτι πάει πολύ λάθος. Μύδια, καβουροδαγκάνες και χταπόδι μαζί με κλασσικές συνταγές με μια μοντέρνα πινελιά σε πολύ προσιτές τιμές κάνουν τη παραδοσιακή αυτή ταβέρνα στέκι.

Συνταγματάρχου Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο

Τραβόλτα

Όλα τα καλούδια της θάλασσας βρίσκονται σε ένα από τα πιο λατρεμένα στέκια της Αθήνας. Στο Τραβόλτα θα βρεις μύδια μπουκίτσες και καλαμάρι κοντοσούβλι και ένα σωρό άλλα πιάτα που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Αρκαδίας & Αγ. Παύλου 33, Περιστέρι

Ιθάκη

Μια κλασσική επιλογή για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω, μιας και το γνωστό εστιατόριο στο Λαιμό της Βουλιαγμένης προσφέρει την απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία. Η θέα σε συνδυασμό με την ησυχία και τις θαλασσινές λιχουδιές αξίζει και με το παραπάνω για μια Καθαρά Δευτέρα διαφορετική!

Απόλλωνος 28, Λαιμός Βουλιαγμένης

Μαργαρώ

Το στέκι στον Πειραιά σου φέρνει μνήμες νησιού. Στιγμές που απλά χαλάρωνες, χαζεύοντας τον ήλιο και τσιμπούσες. Παράγγειλε ντοματοσαλάτα με χοντροκομμένες ντομάτες και γαρίδες που μόλις βγήκαν από το τηγάνι και θα με θυμηθείς.

Χατζηκυριακού 126, Πειραιάς

Θαλασσινός

Βεραμάν αποχρώσεις και μια τοιχογραφία από πλακάκια αποτελούν το κατάλληλο σκηνικό για να απολαύσεις φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες με την ησυχία σου. Αγνές πρώτες ύλες σε συνταγές που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σου.

Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές

Ο Λάμπρος

Εδώ και δεκαετίες ο Λάμπρος αποτελεί η πρώτη επιλογή πολλών για μια μέρα σαν την Καθαρά Δευτέρα. Ψητό καλαμάρι, λαχταριστή αχινοσαλάτα, ταραμοσαλάτα από εκλεκτό λευκό ταραμά έρχονται στο τραπέζι και τρελαίνουν μυαλά.

Λ. Ποσειδώνος 20, Βουλιαγμένη

Μοιραστείτε το: