21/04/2018
editorial | Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 - 22:42

Βρήκαν το μέγα χορηγό με 1,1 εκατ. ευρώ Απόλλων Σμύρνης και Μονεμβασιώτης

Editorial

mits1Toυ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Θαύμα, θαύμα, θαύμα! Ο άνθρωπος του… θεού με τους μεγάλους σταυρούς, αυτός που μπαίνεις στο γραφείο του στα κεντρικά της αρτοβιομηχανίας που διοικεί στη Λυκόβρυση Αττικής και βλέπεις μανουάλια, που κυκλοφορεί παντού με βιβλιαράκια προσευχών και εικονίτσες, που πάει τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο στο Άγιον Όρος και… ρουφά καθημερινά τη γνώση της «Ελεύθερης Ώρας» βρήκε τη λύση! Έψαξε, αλλά «ανακάλυψε» το μέγα χορηγό της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, της ομάδας που έχει στην κατοχή του, έπειτα από την εποχή Βελλή, θέλοντας να κάνει δυναμικό μπάσιμο στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μετά την πολυετή παρουσία του στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο ανάμεσα στο α’ και το β’ τοπικό με την πολυαγαπημένη του Πεύκη.

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης και η «κυανόλευκη» ΠΑΕ (ή αντιστρόφως, για να μην παρεξηγηθεί η… δεύτερη από τον πρώτο, αν και είναι ένα και το αυτό) εξασφάλισαν το μέλλον τους!

Βρήκαν το μέγα χορηγό για να βγάλουν τα έξοδα (λογικό, αφού οι ανάγκες μεγαλώνουν, αρκεί να ανατρέξετε και στα νέα χλιδάτα γραφεία που εγκαινιάστηκαν προσφάτως). Και αυτός είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δημητρίου, ο ιδιοκτήτης του a-sports.gr! Ο υπογράφων, δηλαδή!

Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ως εταιρεία (βεβαίως βεβαίως) και ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης προσωπικά (εδώ και αν χρειαζόμαστε ένα… βαγόνι βεβαίως βεβαίως) κατέθεσαν εναντίον μου αγωγές για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση και ζητούν συνολικά 1,1 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη πολυετή φυλάκισή μου!

Καλά διαβάσατε, πρόκειται για ποσό-μαμούθ στα χρονικά για δημοσιογράφο ως φυσικό πρόσωπο (σκέτο και όχι αθλητικό δημοσιογράφο, ας του το πει κάποιος του δικηγόρου - συγγραφέα των αγωγών Διονύσιου Αναγνωστόπουλου την επόμενη φορά να μην κάνει αυτή τη λανθασμένη εξειδίκευση). Και για την ακρίβεια, η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης αξιώνουν χρηματική αποζημίωση 1.093.695 ευρώ και τη συνολική κράτηση (φυλάκισή) μου για τέσσερα έτη, αν δεν χάσαμε το μέτρημα!

Κάνουν λάθος, όμως, και οι δύο και για αυτό θα… χάσουν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο τον προσεχή Σεπτέμβριο. Δεν έπρεπε να ζητούν1.093.695 ευρώ, που είναι το ακριβές ποσό μέχρι το τελευταίο σεντς. Έπρεπε να μου ζητήσουν 1.101.101,10 ευρώ! Αυτό είναι το… ΣΩΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ, όπως αυτό που βρήκε στους λογαριασμός του ως περίσσευμα στο ταμείο της τράπεζας στην οποία εργαζόταν ο αείμνηστος μεγάλος ηθοποιός Δημήτρης Χορν στην κλασική ταινία του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου «Μια ζωή την έχουμε»!

Ολέθριο σφάλμα των συμβούλων σας, κ. Μονεμβασιώτη, ολέθριο και τραγικό…

Και για να σοβαρευτούμε, γιατί κάποτε η πλάκα τελειώνει. Το θράσος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και του κατ’ ουσία μεγαλομετόχου - προέδρου της (πέρα από τα τυπικά του υιού και της Μικρασιατικής Α.Ε.) είναι πρωτοφανές.

Αυτοί που θα έπρεπε κατ’ ελάχιστο να ζητήσουν συγγνώμη για όσα έχουν κάνει εδώ και δύο σχεδόν χρόνια σε εμένα και την οικογένειά μου αξιώνουν τώρα να γίνουμε και… χορηγοί τους!

Και όλα αυτά μόνο τυχαία δεν γίνονται, αλλά είναι σχεδιασμένα και μεθοδευμένα καιρό τώρα.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2014 ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Παναγιώτης Μονεμβασιώτης -τυπικά δεν εμφανίζεται ως πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της συγκεκριμένης ομάδας-, «ενημέρωσε» τόσο εμένα όσο και τη σύζυγό μου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία είναι καταγεγραμμένη και κατατεθειμένη σε αρμόδια θεσμικά όργανα, ότι θα μας κυνηγά παντού, με το αιτιολογικό ότι ενοχλούμε τον ίδιο και την ομάδα του!

Τι είχε προηγηθεί; Ότι στις 29 Αυγούστου 2014 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης εν ώρα εργασίας ο τότε τεχνικός διευθυντής Δημήτρης Κοτταράς (κοινώς υπάλληλος του Μονεμβασιώτη), για ένα άρθρο που δεν του άρεσε και μας είχε απειλήσει τηλεφωνικά μία ημέρα νωρίτερα, χειροδίκησε εναντίον της συζύγου μου δημοσιογράφου Γωγώς Κουμπούνη, η οποία βρισκόταν εκεί για την κάλυψη του ποδοσφαιρικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας Καλλιθέα - Απόλλων Σμύρνης.

Και επειδή η σύζυγός μου κατέθεσε μήνυση κατά του Κοτταρά, ο οποίος βιαιοπράγησε εναντίον της, ο… θεοσεβούμενος και οι… δικοί του άνθρωποι ξεκίνησαν έναν ασταμάτητο πόλεμο.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, δε, όταν στις 16 Φεβρουαρίου 2015 ο κατηγορούμενος Κοτταράς κρίθηκε ένοχος από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (είχε προηγηθεί η τιμωρία τόσο του Απόλλωνα όσο και του τεχνικού διευθυντή και από την αθλητική δικαιοσύνη).

Δέχθηκα δεκάδες απειλές (ενημέρωσα και τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου στις 8 Μαρτίου 2015) όλο αυτό το διάστημα από τον Αύγουστο του 2014. Προπηλακισμούς σε γήπεδα από ανθρώπους της ομάδας, από τον ετεροθαλή αδελφό του θεοσεβούμενου μέχρι το γενικό κουμανταδόρο του, ο οποίος μας εξηγούσε ότι είναι από το Ρουφ και ότι εκεί κάποιοι παλικαράδες δεν… αστειεύονται!

Παράλληλα, μου έχουν σταλεί αρκετά εξώδικά (ένα εξ αυτών στις 15 Οκτωβρίου 2014 στην εφημερίδα «Φως των Σπορ», στην οποία εργάζομαι εδώ και δύο δεκαετίες, με απώτερο στόχο την απόλυσή μου) και έχουν κατατεθεί εναντίον μου δύο -τουλάχιστον- μηνύσεις από τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη για τους ίδιους προσχηματικούς λόγους με τις αγωγές…

Και βέβαια, δύο φορές βρέθηκαν στο σπίτι μου για να με αναζητήσουν κάποιοι που επικαλέσθηκαν ότι ήταν αστυνομικοί στις 27 Οκτωβρίου 2015 και στις 11 Μαρτίου 2016!

Και αυτά που σας αναφέρω είναι τα ελάχιστα, γιατί υπάρχουν και άλλα που δεν χρειάζεται να τα εκθέσω δημοσίως, γιατί αφορούν σε ευαίσθητα θέματα υγείας, τα οποία όμως μόνο τετράποδα του ζωικού βασιλείου δεν θα σέβονταν ενώ τα γνώριζαν εξαρχής!

Όσο και αν δεν θέλουν την κριτική, λοιπόν, θα την έχουν. Και όπως βλέπουμε όλες τις ομάδες στο a-sports.gr, έτσι αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίζουμε και τον Απόλλωνα Σμύρνης, o οποίος δεν μικραίνει απλώς, αλλά γίνεται τοσοδούλης με τέτοιες πρακτικές.

Καλά θα κάνουν, όμως, οι νεόκοποι υπεύθυνοί του μετά από δύο αποτυχημένες χρονιές, ως προς το στόχο της ανόδου που εκείνοι έθεσαν, να σοβαρευτούν. Να αντιληφθούν ότι πρέπει να κοιτούν τη δουλειά τους και να μην έχουν το μυαλό τους μόνο στο πώς θα καταστρέψουν τον Δημήτρη Δημητρίου και το a-sports.gr, γιατί όχι μόνο δεν τους βγαίνει, αλλά από τον εκνευρισμό τους χάνουν τελείως την μπάλα…

Έτσι, θα συνεχίσουν να γνωρίζουν ήττες στα χαρτιά. Θα ξεχνούν τους κανονισμούς και θα γίνονται περίγελως πανελληνίως για τις γκάφες τους, όπως συνέβη με την αντικανονική ταυτόχρονη συμμετοχή έξι αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στο ματς της Ελευσίνας, που τους στοίχισε την απώλεια έξι βαθμών.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μην ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα, να μη λένε κατά συρροή αισχρά ψέματα για την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου (μέχρι και ότι ο Δημητρίου ειδοποίησε τον Κούγια για το «έγκλημα» στο ματς με τον Πανελευσινιακό τόλμησαν να πουν οι αθεόφοβοι) ή να μην αναζητούν… μεγάλους χορηγούς μέσω εκφοβιστικών αγωγών με φαιδρές αιτιάσεις.

Για το καθεαυτό περιεχόμενο των αγωγών δεν χρειάζεται να πω πολλά. Ανάμεσα στα διάφορα… ανέκδοτα που επικαλούνται ξεχωρίζω ότι δήθεν εξαιτίας μου η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης απώλεσε διαφημίσεις συνολικού ύψους 38.500 ευρώ, αλλά με ένα άλμα (για να γίνει αντιληπτός ο επιχειρούμενος εκφοβισμός) ζητούν 1,1 εκατ. ευρώ. Και βέβαια, κατά την πάγια τακτική του, ο κατά τα άλλα… θεοσεβούμενος επιχειρεί να με παρουσιάσει μέχρι και ως εκβιαστή, πως τάχα τον πολεμάμε εμείς επειδή διεκόπη η διαφημιστική προβολή της αρτοβιομηχανίας του στο a-sports.gr!  

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει και αν πιστεύατε, όπως διατυμπανίζετε, φρονώ πως τουλάχιστον θα δείχνατε ένα δείγμα μεταμέλειας για όσα έχετε κάνει! Αλλά τι ψάχνω να βρω… Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα.

Μοιραστείτε το: