26/04/2024
SPECIAL | Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 - 00:22

Η Θεσσαλία πρώτη δύναμη στη Β' Εθνική... (pics)

Το a-sports.gr χωρίζει τις 18 ομάδες με βάση το γεωγραφικό διαμέρισμα στο οποίο ανήκουν και καταγράφει ποιες ξεχωρίζουν έως τώρα και ποιες έχουν μείνει πίσω * Τα... δυνατά χαρτιά Στερεάς Ελλάδας και Ιονίου * Στα... ρηχά η Κρήτη * Απογοητεύουν Πελοπόννησος και Μακεδονία

To πρωτάθλημα της Β' Εθνικής έχει διανύσει κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο του και η μάχη τόσο για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα όσο και για την παραμονή στην κατηγορία προμηνύεται σνυναρπαστική μέχρι το φινάλε.

Ύστερα από 13 αγωνιστικές, λοιπόν, έχει γίνει σαφές ποιες ομάδες ξεχωρίζουν πραγματοποιώντας μια πολύ καλή πορεία, όπως και οι αντίστοιχες που είτε θα αρκεστούν σε μια θέση στη μέση του βαθμολογικού πίνακα είτε θα παλέψουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη Γ' Εθνική.

Στη φετινή σεζόν οι 18 σύλλογοι που συμμετέχουν στο μαραθώνιο ανήκουν σε έξι από τα συνολικά εννιά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας και το a-sports.gr καταγράφει ποια από αυτά βλέπουν τους εκπροσώπους τους να τους βγάζουν ασπροπρόσωπους, ποιοι έχουν μείνει στα... ρηχά και ποιοι προκαλούν απογοήτευση έως τώρα.

Καλπάζει η ΑΕΛ, αρέσουν τα Τρίκαλα...ael.[1]             

Αναμφίβολα, την παράσταση κλέβει μέχρι στιγμής η Θεσσαλία, η οποία εκπροσωπείται από την ΑΕΛ, τα Τρίκαλα, την Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Ολυμπιακό Βόλου.

Με 28 βαθμούς οι «βυσσινί» είναι στην κορυφή μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης και αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο φαβορί για να βρεθούν τη νέα σεζόν στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετρώντας για την ώρα 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Από την πλευρά του, ο νεοφώτιστος ΑΟΤ με 24 είναι στην τρίτη θέση παρέα με την Κέρκυρα, έχοντας σημειώσει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Η Θεσσαλία, λοιπόν, βλέπει δύο από τα... καμάρια της να τα πηγαίνουν εξαιρετικά, ενώ στο πρώτο μισό της βαθμολογίας βρίσκονται τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και η Αναγέννηση Καρδίτσας, που με 18 βαθμούς μοιράζονται την έβδομη θέση με τον Κισσαμικό.

Κρατά ψηλά τη σημαία ο Απόλλων Σμύρνης...


apollon.[1]

Η Στερεά Ελλάδα διαθέτει τις περισσότερες ομάδες στην κατηγορία, συνολικά πέντε, αλλά το τέλος του 2015 έχει βρει μόνο τον Απόλλωνα Σμύρνης να έχει κάνει πραγματικά αισθητή την παρουσία του.

Με επτά σερί τρίποντα και συνολικά οκτώ στο πρωτάθλημα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κάνει παρέα με την ΑΕΛ στην πρώτη θέση, διεκδικώντας μια θέση στον... ήλιο, στη Σούπερ Λίγκα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου δηλαδή.

Από εκεί και πέρα, η Λαμία και η Καλλιθέα δεν τα πάνε άσχημα, καθώς με 20 βαθμούς «συγκατοικούν» στην πέμπτη θέση, ωστόσο δεν φαίνεται πολύ πιθανό να κάνουν το κάτι παραπάνω στη συνέχεια της χρονιάς.

Από την πλευρά τους, Αχαρναϊκός και Πανελευσινιακός θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την... κατρακύλα στη Γ' Εθνική, με αμφότερους να μην είναι σε καλή κατάσταση ύστερα από τα πρώτα 13 παιχνίδια.

Η ομάδα του Μενιδίου με 14 βαθμούς ισοβαθμεί στη 13η θέση με τον Πανσερραϊκό και τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ σε δυσχερέστερη θέση βρίσκονται οι ουραγοί «σταχυοφόροι», που μετρούν τρεις νίκες και δέκα ήττες, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι θα πρέπει να... σπριντάρουν από εδώ και στο εξής για να σώσουν την κατηγορία.

Κέρκυρα για.. φίλημα, ζόρικα τα πράγματα για τη Ζάκυνθο...

aok

Τα νησιά του Ιονίου έχουν διπλή εκπροσώπηση στη φετινή έκδοση της Β' Εθνικής, με την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο να δίνουν το «παρών» στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Η πορεία τους, πάντως, είναι μέχρι στιγμής εκ διαμέτρου αντίθετη, καθώς οι Φαίακες επιβεβαιώνουν πως είναι μέσα στους ισχυρούς υποψηφίους για να βρεθούν του χρόνου στην κατηγορία των μεγάλων και με 24 βαθμούς κάνουν παρέα στα Τρίκαλα και στην τρίτη θέση.

Στον αντίποδα, η Ζάκυνθος με 10 «φλερτάρει» από νωρίς με τον υποβιβασμό, καθώς με μόλις δύο τρίποντα βρίσκεται μοιραία στα χαμηλά σκαλοπάτια.

Χαμηλές κρητικές πτήσεις...

erg

Ο Εργοτέλης, τα Χανιά και ο νεοφώτιστος Κισσαμικός έχουν επιφορτιστεί την ευθύνη να κρατήσουν ψηλά το γόητρο της Κρήτης στη φετινή σεζόν, χωρίς ωστόσο να τα έχουν καταφέρει καλά προς το παρόν.

Ουσιαστικά, μόνο η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου έχει αφήσει κάποιες θετικές εντυπώσεις, καθώς, αν και πρωτάρα στην κατηγορία, με 18 βαθμούς βρίσκεται στη μέση του πίνακα και δείχνει ικανή να ανανεώσει την παρουσία της στο πρωτάθλημα και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Από την πλευρά τους, Εργοτέλης και ΑΟΧ διαθέτουν πιο βαρύ όνομα, όχι όμως και τη... χάρη, μια και έχουν απομακρυνθεί από νωρίς από το στόχο της ανόδου.

Με 17 βαθμούς οι Ηρακλειώτες είναι 10οι, οι Χανιώτες με 16 ακολουθούν στην 11η θέση και αμφότεροι δεν έχουν ξεφύγει από τη μετριότητα.

Απογοητεύουν και ταλαιπωρούνται από οικονομικά προβλήματα...

panaxpanaig

Οι εκπρόσωποι της Πελοποννήσου είναι η Παναχαϊκή και ο Παναιγιάλειος και στην αρχή της σεζόν υπήρχαν υψηλές προσδοκίες τόσο από πλευράς Αχαιών όσο και από τους «μελανόλευκους», τις οποίες όμως διέψευσαν πολύ γρήγορα.

Τα οικονομικά προβλήματα, λοιπόν, έχουν κάνει την εμφάνισή τους και δεν είναι καθόλου υπερβολικό να ειπωθεί ότι και οι δύο ομάδες διατρέχουν τον κίνδυνο να πουν πρόωρο «αντίο».

Με αυτά τα δεδομένα προφανώς και δεν προκαλεί εντύπωση η απογοητευτική τους πορεία, με τους «κοκκινόμαυρους» να έχουν περιοριστεί στη 12η θέση με 15 βαθμούς, ενώ οι Αιγιώτες με 13 είναι στη 16η.

Θα παλέψουν για την παραμονή...

agrs

Τέλος, ο Πανσερραϊκός και ο Αγροτικός Αστέρας δίνουν χρώμα Μακεδονίας στη Β' Εθνική, αν και δείχνουν ότι... μιμούνται τις ομάδες της Πελοποννήσου, σε αγωνιστικό επίπεδο τουλάχιστον.

Τόσο τα «λιοντάρια» όσο και η ομάδα του Ευόσμου δυσκολεύονται να αξιοποιήσουν το διαχρονικό τους ισχυρό όπλο, που είναι η δυνατή τους έδρα, μακριά από το «σπίτι» τους έχουν και πάλι θέμα για να παίρνουν τους τρεις βαθμούς, οπότε ο στόχος της παραμονής θα χρειαστεί πολύ κόπο για να επιτευχθεί.

Με 14 βαθμούς οι δύο ομάδες μοιράζονται τη 13η θέση με τον Αχαρναϊκό και πρέπει να φορτσάρουν για να μη βρεθούν του χρόνου στη Γ' Εθνική.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το: