23/04/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015 - 15:28

«Δεσμευτική η απόφαση για 20 ομάδες στη Β' Εθνική»

Εκδικάστηκε η υπόθεση Άρη, Καραϊσκάκη, Κηφισιάς, Παναργειακού * Μέχρι την Παρασκευή (21/8) η απόφαση * Ρεσιτάλ Γκαγκάτση: «Το πρόβλημά τους είναι ο Άρης» * Το a-sports.gr ήταν στην Εφέσεων

Ένα κλικ πριν από τη δικαίωση βρίσκονται Άρης, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Κηφισιά και Παναργειακός αναφορικά με τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μέσω μπαράζ την άνοδό τους στη Β’ Εθνική για την κάλυψη των δύο κενών θέσεων από την οικειοθελή πτώση των Νίκης Βόλου και ΟΦΗ απευθείας στην τρίτη κατηγορία…

Η εκδίκαση των προσφυγών των Θεσσαλονικέων και των άλλων τριών δευτεραθλητών της περσινής Γ’ Εθνικής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/8) στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου αναδείχθηκαν τα συντριπτικά υπέρ τους επιχειρήματα. Το a-sports.gr ήταν στην ακροαματική διαδικασία και σας μεταφέρει όλα όσα ειπώθηκαν.

Την παράσταση έκλεψε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νομικός σύμβουλος της Α.Ε. Καραϊσκάκης Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος ως άριστος γνώστης των κανονισμών εξήγησε το δίκαιο αίτημα των τεσσάρων ομάδων.

«Υπάρχει δεσμευτική απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, δηλαδή το Δ.Σ., όπως λεγόταν μέχρι προσφάτως, στις 10 Ιουνίου που αναφέρει ότι στη Β’ Εθνική οι ομάδες τη σεζόν 2015-16 θα είναι 20 τον αριθμό. Αυτή η απόφαση ήταν ομόφωνη και πάρθηκε μετά από σχετική πρόταση ειδικής επιτροπής περί των αναδιαρθρώσεων των κατηγοριών απαρτιζόμενη από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μαζαράκη, τον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ κ. Καλογιάννη και τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας κ. Μποροβήλο», είπε αρχικά ο Γκαγκάτσης.

Και ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο ο Γκαγκάτσης θέλησε να αντικρούσει την τοποθέτηση του νομικού συμβούλου της Ένωσης Β’ Εθνικής Αντώνη Βουγίδη, ο οποίος παρενέβη στην υπόθεση και στο ξεκίνημα της ακροαματικής διαδικασίας υπεραμύνθηκε της απόφασης της διοργανώτριας της δεύτερης κατηγορίας να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με τις υπάρχουσες 18 ομάδες, υποστηρίζοντας ότι έχει αλλάξει ο κανονισμός και πλέον δεν μπορούν να συμπληρώνονται τυχόν κενά με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας.

«Έχει τροποποιηθεί το άρθρο 4 του ΚΑΠ στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας και αναφέρει ότι τυχόν κενά δεν συμπληρώνονται για κανένα λόγο από την επόμενη περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουγίδης.

Στη συνέχεια, όμως, ο Γκαγκάτσης, ο οποίος πραγματικά έδωσε ρεσιτάλ, «άδειασε» τα περί του αντιθέτου της συμπλήρωσης των κενών στη Β’ Εθνική επιχειρήματα, τονίζοντας: «Έχετε μείνει πίσω… Όλες αυτές οι αρμοδιότητες πλέον έχουν περιέλθει στην Εκτελεστική Επιτροπή. Πλέον η Εκτελεστική Επιτροπή αποφασίζει και δεν χρειάζεται καν επικύρωση από τη Γ.Σ. Από εκεί και πέρα, ο κανονισμός λέει ότι οι τροποποιήσεις ξεκινούν να εφαρμόζονται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σωστά, αλλά επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κανονισμοί δεν δύναται να τροποποιούνται από την έναρξη μέχρι την επικύρωση του πρωταθλήματος. Άρα, όταν οριστικά η βαθμολογία της Β’ Εθνικής επικυρώθηκε στις 13 Αυγούστου, πώς μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι η μη συμπλήρωση των κενών ξεκινά άμεσα; Λοιπόν, η Φούτμπολ Λιγκ παρανόμησε! Και να σας επισημάνουμε και κάτι ακόμα πάρα πολύ σημαντικό… Η προκήρυξη της Β’ Εθνικής από πέρσι αναφέρει ρητά ότι τη σεζόν 2015-16 οι ομάδες θα είναι 20. Αυτό το υπέγραψε κάθε ομάδα που πήρε μέρος στο πρωτάθλημα πέρσι. Οι ίδιες το υπέγραψαν για να παίξουν και ξαφνικά έρχονται τώρα, επειδή δεν τους συμφέρει, και λένε 18. Λοιπόν, το πρόβλημά τους είναι ο Άρης, ο Καραϊσκάκης και οποιοσδήποτε άλλος που θα μπει στο πρωτάθλημα και τον θεωρούν ισχυρό αντίπαλο».

Από εκεί και πέρα, στην παραδοχή ότι ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης σε δηλώσεις του έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι η αλλαγή στο άρθρο 4 περί μη συμπλήρωσης κενών θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη σεζόν προχώρησε ο νομικός σύμβουλος του Άρη Βαγγέλης Χατζηιωάννου.

Όλοι οι δικηγόροι ζήτησαν την άμεση έκδοση της απόφασης, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή των μπαράζ, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων Νικόλαο Λεοντή να τονίζει ότι το διατακτικό της απόφασης θα εκδοθεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής (21/8), αντιλαμβανόμενος την πίεση χρόνου…

Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η πλευρά της Ένωσης Β’ Εθνικής επικαλέσθηκε ότι δεν έχει λάβει επισήμως το έγγραφο με την απόφαση για 20 ομάδες από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στις 10/6/2015, αλλά, όπως γίνεται αντιληπτό, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της διοργανώτριας συμμετείχε σε εκείνη τη συνεδρίαση, αυτή είναι μια τυπικότητα άνευ ουσίας, η οποία και κατέρρευσε…

Τέλος, την εκδίκαση, μεταξύ άλλων, παρακολούθησε και ο εκπρόσωπος του Άλεξ Κάλας και νυν αντιπρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής Κώστας Παπαδόπουλος, που φυσικά τόνισε στο περιθώριο της συζήτησης στην Επιτροπή Εφέσεων το δίκαιο του αιτήματος των «κίτρινων» και των άλλων τριών δευτεραθλητών της περσινής Γ’ Εθνικής.

Μοιραστείτε το: