25/04/2024
Κύπελλο Ελλάδας | Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 - 21:31

Ζωντανός ο ΟΦΗ με υπογραφή Τζορτζ (video)

Ο Κοσταρικανός επιθετικός ήρθε από τον πάγκο στην επανάληψη και πέτυχε το γκολ της νίκης των Ηρακλειωτών με 1-0 επί της Ξάνθης *Αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα οι ακρίτες, που είχαν και δοκάρι στο 90'+4 με τον Λουσέρο

Αν έχεις τύχη διάβαινε... Αυτό θα πρέπει να λένε στις τάξεις του ΟΦΗ ύστερα από το ματς της Πέμπτης (30/10) με την Ξάνθη για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς οι Ηρακλειώτες νίκησαν με 1-0 στο «Γεντί Κουλέ» και η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι στα χέρια τους, έστω και αν χρειάστηκε η τύχη να φανεί ιδιαίτερα γενναιόδωρη μαζί τους.

Ο Μάιρον Τζορτζ δικαιούται τον τίτλο του πρωταγωνιστή, αφού ήρθε από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο και στο 84' έβαλε την υπογραφή του πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, κόντρα στη ροή του αγώνα και ενάντια στους ακρίτες, που ήταν σαφώς πιο ορεξάτοι και απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν το διπλό.

Πλέον, η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο ισοβαθμεί στον 3ο όμιλο με τη Ζάκυνθο στους 4 βαθμούς και στο εκτός έδρας ματς του Γενάρη ενάντια στη Νίκη Βόλου καλείται να σφραγίσει την παρουσία της στην επόμενη φάση του θεσμού.

Αντίθετα, η Ξάνθη θα πρέπει να κερδίσει τη Ζάκυνθο και να ελπίζει σε... στραβοπάτημα των «ασπρόμαυρων» για να μην αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση.

Το πρώτο ημίχρονο, λοιπόν, στο «Γεντί Κουλέ» δεν ήταν αυτό που λέμε... υπερθέαμα, μια και αμφότερες οι ομάδες δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αν και οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν πιο επικίνδυνοι.

Στο 11' ο Σολτάνι είχε την καλύτερη ευκαιρία για τους Θρακιώτες με μια σκαστή κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 32' ήταν ο Ράνος εκείνος που με μία ακόμα κεφαλιά ανησύχησε τον Λόρια.

Στην επανάληψη, ο Γκατούζο έκανε την κίνηση-ματ, όπως αποδείχθηκε, να ρίξει στο παιχνίδι τον Τζορτζ αντί του αρνητικού Φερούζ, με τους Κρητικούς να παίζουν πλέον σε διάταξη 4-4-2 και με τον Σίσιτς να συνεπικουρεί τον νεαρό Κοσταρικανό φορ.

Ωστόσο, ήταν και πάλι οι ακρίτες που απειλούσαν πολύ περισσότερο και με τον Ολιβέιρα να σπαταλά σημαντικές ευκαιρίες στο 50' και στο 58'.

Στο 83' ο Λόρια σταμάτησε τα σουτ των Κλέιτον και Καπετάνου, το 0-0 έδειχνε ότι δεν θα άλλαζε ως το τέλος του αγώνα, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Μερεμπασβίλι, που και αυτός ήρθε από τον πάγκο, έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Τζορτζ.

Ο 21χρονος άσος δεν είχε να κάνει πολλά πράγματα, σπρώχνοντας απλά την μπάλα στα δίχτυα και το 1-0 προφανώς και ήρθε ενάντια στη ροή της αναμέτρησης.

Η Ξάνθη «πάγωσε» προς στιγμήν, ωστόσο συνέχισε την προσπάθεια για να μην φύγει τουλάχιστον ηττημένη από το Ηράκλειο, ωστόσο ήταν φανερό πως δεν ήταν η βραδιά της...

Στο 90'+4 ο Λουσέρο σημάδεψε το δοκάρι με πλασέ, άλλα χρονικά περιθώρια δεν υπήρχαν κι έτσι ο ΟΦΗ, με σύμμαχο την τύχη, πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζαχαριάδης του Συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τον Κωσταρά του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας και τον Παστρωμά του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής.

Κίτρινες: 68' Μονιάκης - 30' Oλιβέιρα.

OΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Αντελέγιε, Μονιάκης, Σίσιτς (61' Μερεμπασβίλι), Κουτσιανικούλης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (85' Mπανούσης), Μεϊτέ, Στάθης, Απόνιο, Φερούζ (46' Τζορτζ).

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Σολτάνι, Ρούντι (71' Kλέιτον), Παπαστεριανός, Φλίσκας, Κομεσίδης, Γούτας, Λισγάρας, Ολιβέιρα (67' Λουσέρο), Ράνος (82' Καπετάνος).

-ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: