29/03/2024
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 - 17:16

Aφιέρωμα στον Δημήτρη Μητρόπουλο από το Μέγαρο Μουσικής

Η εκδήλωση στη μνήμη του σπουδαίου 'Ελληνα μαέστρου θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος έγραψε τη δική του ιστορία στον χώρο της μουσικής ως μαέστρος, πιανίστας και συνθέτης και 54 χρόνια μετά τον θάνατό του το Μέγαρο Μουσικής θα τιμήσει τη μνήμη του με μία ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου.

Το αφιέρωμα έχει τίτλο «Δημήτρης Μητρόπουλος: ο Καλλιτέχνης, ο 'Ανθρωπος» και περιλαμβάνει συνδυασμό λόγου, ήχου και εικόνας, με τον ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό να διαβάζει στο καλλιτεχνικό μέρος επιλεγμένα αποσπάσματα από επιστολές και συνεντεύξεις του σπουδαίου Έλληνα μαέστρου.

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει το μουσικό μέρος, όπου θα ακουστούν οι «Τέσσερις Κυθηραϊκοί χοροί» για σόλο πιάνο, δύο από τις δέκα «Inventions» του Μητρόπουλου για φωνή και πιάνο σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη, όπως επίσης και οι συνθέσεις για φωνή και πιάνο «Ελπίδες χαμένες» (σε στίχους αγνώστου ποιητή) και «Η καρδιά της μάνας» (σε ποίηση Ζαν Ρισεπέν και στιχουργική απόδοση στα ελληνικά του Αγγέλου Βλάχου). Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Διονύσης Μαλλούχος.

Επίσης, στην εκδήλωση θα υπάρξει και μουσικολογική εισήγηση από τον Νικόλαο Μαλιάρα, Καθηγητή Ιστορικής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το αφιέρωμα θα λάβει χώρα σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (έναρξη διανομής στις 17:00).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.).

Μοιραστείτε το: