29/03/2024
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ | Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 - 21:53

Βαθμό-«χρυσάφι» στην Κωνσταντινούπολη ο Αστέρας! (video)

Με γκολάρα του Φακούντο Πάρα στο 88', οι Αρκάδες «ξέραναν» την Μπεσίκτας και έφυγαν με ισοπαλία (1-1) από το «Κεμάλ Ατατούρκ»

Έλαμψε και στην Πόλη! Ο Αστέρας Τρίπολης φόρεσε το ευρωπαϊκό του κοστούμι το βράδυ της Πέμπτης (18/9), επισκέφθηκε το «Κεμάλ Ατατούρκ» και κατάφερε να αποδράσει από εκεί με βαθμό-«χρυσάφι», αφού πρώτα «ξέρανε» τους Τούρκους με μια γκολάρα του Φακούντο Πάρα. Οι Αρκάδες μπορεί να μην έπιασαν σούπερ απόδοση επιθετικά, ωστόσο σημασία έχει πως στάθηκαν «όρθιοι» σε μια δύσκολη έδρα και κόντρα σε μια πανίσχυρη ομάδα, όπως είναι η Μπεσίκτας, παίρνοντας στο φινάλε την ισοπαλία (1-1).

Εννοείται πως ο πόντος αυτός μπορεί να αποδειχτεί υπερπολύτιμος στη... σούμα που θα γίνει στο τέλος, με τον Αστέρα βέβαια να θυμίσουμε πως συμμετέχει στο γ' γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ μαζί με τις Παρτιζάν - Τότεναμ, που στο μεταξύ τους ματς στη Σερβία έμειναν στο 0-0.

Τα όσα, όμως, έγιναν στο Βελιγράδι λίγο μας απασχολούν και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως η ελληνική ομάδα μπόρεσε να πάρει βαθμό στην πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης. Αυτή η ισοπαλία, λοιπόν, ήρθε χάρη στο πείσμα των παικτών του Στάικου Βεργέτη, οι οποίοι, παρότι έβλεπαν πως δεν τους... βγαίνουν οι επιθετικές προσπάθειες, το πάλεψαν έως το φινάλε και έψαχναν μια κόντρα να χτυπήσουν. Και επειδή ο επιμένων νικά, οι Αρκάδες πέτυχαν τελικά το σκοπό τους και άφησαν... άγαλμα τους Τούρκους, οι οποίοι προφανώς είχαν σίγουρη τη νίκη.

Είναι γεγονός, πάντως, πως η Μπεσίκτας ήταν πιο επιθετική από τον Αστέρα συνολικά στην αναμέτρηση και, έχοντας μεσοεπιθετικά παίκτες κλάσης όπως ο Τόρε, ο Οζιακούπ και ο Σαχάν, πατούσαν με ευκολία και απειλούσαν τα καρέ του Κοσίσκι. Αυτό φάνηκε τόσο στο 8' και στο δοκάρι του Οζιακούπ όσο και σε πολλές περιπτώσεις.

Γενικότερα, στο α' μέρος οι Τούρκοι κυριάρχησαν, ο Αστέρας δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ανοίξουν το σκορ στο 33' με υπέροχο σουτ του Τόρε και να πάνε στα αποδυτήρια με 1-0 υπέρ τους.

Στην επανάληψη ο Αστέρας βελτιώθηκε, κατάφερε να έχει καλύτερη κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή και προσπάθησε να απειλήσει σε μια-δυο περιπτώσεις. Με τη σειρά της η Μπεσίκτας, όσο περνούσε η ώρα και το 1-0 παρέμενε, οπισθοχωρούσε και έδινε γήπεδο στους Αρκάδες με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα. Κάτι ανάλογο, όμως, επιχειρούσε και ο Αστέρας, με τον Βεργέτη στο 69', μάλιστα, να περνά στο ματς τον ταχύτατο Φακούντο Πάρα, ο οποίος έμελε να αποδειχτεί και η «χρυσή» αλλαγή.

Στο 88', λοιπόν, ήταν η στιγμή που η ελληνική ομάδα έβγαλε αντεπίθεση για σεμινάριο, η μπάλα έφτασε στον Αργεντινό και εκείνος σε μια από τις λίγες επαφές του με την μπάλα φρόντισε να επιβεβαιώσει την εκτελεστική του δεινότητα και με ωραίο σουτ σκότωσε τον Τζενγκίν για το 1-1! Κάπως έτσι ο Αστέρας κατάφερε να αποδράσει με την ισοπαλία από την Κωνσταντινούπολη κοιτάζοντας πλέον τη 2η αγωνιστική των ομίλων, όπου θα υποδεχτεί στην Τρίπολη (2/10) την Παρτιζάν.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζελίνκα με βοηθούς τους Πέλικαν, Μόλατσεκ (όλοι από την Τσεχία).

Κίτρινες: 73' Γκόιαν.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σλάβεν Μπίλιτς): Τολγκά Τζενγίν, Νέσιπ Ουισάλ, Ραμόν Μότα, Φράνκο, Σίβοκ, Χάτκινσον, Κάβλακ, Ογκουζχάν Οζιακούπ (69' Σόσα), Γιοκχάν Τόρε, Ολτσάι Σαχάν (85' Κερίμ Κόγιονλου), Μουσταφά Πεκτεμέκ (30' λ.τρ. Τσενκ Τοσούν).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Παντελιάδης (76' Μουνάφο), Σανκαρέ, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ρόλε, Μπαντιμπανγκά (69' Πάρα), Μάσα, Μπαράλες (85' Γιαννιώτας).

- ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: