28/03/2024
Εθνικές ομάδες | Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 00:24

Τελείωσε τον Σιόβα από την Εθνική ο Φαν'τ Σιπ...

Ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε ότι έθεσε εκτός ομάδας τον έμπειρο στόπερ για δηλώσεις που είχε κάνει μετά το ματς με το Κόσοβο

Tην πόρτα της Εθνικής έκλεισε στον Δημήτρη Σιόβα ο Τζον Φαν'τ Σιπ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, μιλώντας την Κυριακή (20/9) στο Οpen, εξέφρασε την ενόχλησή του για δηλώσεις που είχε κάνει ο στόπερ της Ουέσκα μετά τη νίκη επί του Κοσόβου (είχε πει ότι θα ήταν καλό παίκτες σαν τον Μανωλά να είναι στην Εθνική) και αποφάσισε να μην τον έχει από εδώ και στο εξής στις επιλογές του.

«Πρώτα απ' όλα θεωρώ πως οι παίκτες δεν πρέπει να μιλούν για τις αποφάσεις των προπονητών. Ο Σιόβας έκανε ένα τεράστιο λάθος με τις δηλώσεις του, καθώς έβλαψε τη διαδικασία. Αν θέλει να γίνει προπονητής, ας σταματήσει το ποδόσφαιρο και ας γίνει προπονητής. Του μίλησα και του το ξεκαθάρισα μετά το παιχνίδι πως μετά το σχόλιο του αυτό είναι εκτός ομάδας.

Είμαι δημοκρατικός άνθρωπος, είμαι ανοιχτός στους παίκτες αν θέλουν να μιλήσουν σε μένα και τους συνεργάτες μου. Όχι στον Τύπο όμως. Έβλαψε τη διαδικασία της ομάδας, δεν ξέρω αν το έκανε επίτηδες ή όχι, αλλά δεν επιτρέπω τέτοια σχόλια. Δεν σεβάστηκε την ομάδα, έκανε λάθος, με αυτό είναι ένας καλός λόγος για να μείνει εκτός», είπε ο Ολλανδός τεχνικός.

«Χρειαζόμαστε κι άλλους έμπειρους, όπως εγώ βοηθάω τους μικρούς έτσι και άλλοι έμπειροι, να γυρίσουν και άλλοι να βοηθήσουν στο μέλλον τα νεαρά παιδιά.

Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, ξέρουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι. Κι αυτοί άργησαν να ξεκινήσουν προετοιμασία, μην νομίζετε ότι δεν είναι εδώ γιατί δεν τους θέλει ο προπονητής. Να έρθουν να βοηθήσουν τα νέα παιδιά κι εγώ αυτό κάνω, παίζω δεν παίζω. Κι εγώ όταν ήρθα στην Εθνική πιτσιρικάς το 2014 στην Βραζιλία, με είχαν αγκαλιάσει οι έμπειροι. Αυτό κάνω κι εγώ τώρα.

Οι άλλοι έμπειροι παίκτες θα δώσουν και μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες, η ομοσπονδία ξέρει τι πρέπει να κάνει. Τι να πω για τον Μανωλά; Αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, αν θέλει να έρθει να παίξει ξέρει τι πρέπει να κάνει. Για μένα μακάρι να έρθει, πρέπει να είναι εδώ πέρα. Ο Σβάρνας έπαιξε καλά, κι εγώ με τον Σβάρνα δεν είχαμε καλή χημεία. Να πω πως ήταν και η άλλη δυνατή ομάδα, σε μια δυσκολότερη ομάδα θα υπάρχουν προβλήματα. Όταν έχεις έναν καλό παίκτη είναι καλύτερο. Και ο Σβάρνας που έχει μέλλον η οποιοσδήποτε πιτσιρικάς που έχει μέλλον αν έχει δίπλα του τον Μανωλά θα είναι καλύτερα για τον ίδιο», είχε δηλώσει ο Σιόβας.

Μοιραστείτε το: