28/05/2020
Πρωτάθλημα | Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 - 12:50

Ο πρώτος παίκτης που έπαιξε σε δύο ομάδες στην Α' Εθνική

Άλλη μια ενδιαφέρουσα ιστορία από το συλλεκτικό λεύκωμα «60 χρόνια Α' Εθνική»

Η Σούπερ Λίγκα συνεχίζει να μας κρατά συντροφιά στην αγωνιστική ξηρασία με ενδιαφέρουσες ιστορίες από το λεύκωμα «60 χρόνια Α' Εθνική».

Αυτή τη φορά, καταπιάνεται με τον πρώτο παίκτη που έπαιξε σε δύο ομάδες στην κατηγορία.

Διαβάστε την ιστορία του Δημήτρη Σκαραμαγκά, που, δυστυχώς, είχε τραγικό τέλος: «Το δεύτερο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου 1960 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον αγώνα Ολυμπιακού – Ατρομήτου Πειραιά. Στις τέσσερις και τέταρτο παρατάσσονται οι δύο ομάδες. Οι 11 του Ολυμπιακού, γνώριμοι από την προηγούμενη σεζόν, και από τους 11 του Ατρομήτου Πειραιά οι 10 κάνουν το ντεμπούτο τους στην Α’ Εθνική.

Μόνο ένας, ο κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Σκαραμαγκάς, έχει εμπειρία από την κατηγορία. Το 1959-60 έχει αγωνιστεί με την Α.Ε. Νίκαιας, που υποβιβάστηκε και έτσι το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή. Ο 27χρονος Νικαιώτης γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, που θα εμφανιστεί στην Α’ Εθνική με δεύτερη διαφορετική φανέλα.

Στυλοβάτης της άμυνας του Ατρομήτου, όπως και της ΑΕ Νίκαιας, ο Σκαραμαγκάς παίζει στα 29 από τα 30 παιχνίδια της σεζόν, αλλά ο άπειρος Ατρόμητος υποβιβάστηκε.

Ο Σκαραμαγκάς ήταν ένα από τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, μαζί με τη γυναίκα του και παλιά αθλήτρια Βέτα Μουστάκη, στις 23 Ιουλίου 2018».

 

Μοιραστείτε το: